Guardiola: Veszélyben voltunk 1-0-nál

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 21. 10:25
NYILATKOZATOK. Bár jónak értékelte csapata játékát, azért aggódott Josep Guardiola amiatt, hogy a Barcelona sokáig nem tudta egy második góllal két vállra fektetni a Köbenhavnot a Bajnokok Ligája D-csoportjának 3. fordulójában. Az ezúttal jól játszó Javier Mascherano a sok elpuskázott lehetőséget emlegette, a dánok vezetőedzője, Stale Solbakken pedig az első félidő hajrájában kihagyott óriási helyzetre emlékezett vissza.


Josep Guardiola: „Ismét jól játszottunk, tetszett, ahogy a játékosaim egyszerre tudtak szenvedni és győzni – elemezte a látottakat Guardiola az AS-nek. – Tudtam, hogy veszélyes helyzetben vagyunk 1-0-nál, de a legfontosabb, hogy győztünk. Bár irányítottuk a mérkőzést, könnyen döntetlen is lehetett volna, mert jól zárták le a területeket és veszélyes kontrákat indítottak."

Javier Mascherano:
„Tudtuk, hogy nehéz ellenfél lesz a mérkőzés előtt, mert vezették a csoportot – kezdte az argentin középpályás a Barcelona honlapján adott nyilatkozatát. –  Ezért különösen fontos, hogy győztünk, mert immár mi állunk a négyes élén és egyre közelebb kerülünk a kieséses szakaszhoz. Sok helyzetet alakítottunk ki, amely mindenképp jó hír, legközelebb berúgjuk lehetőségeinket és egyszerűbb dolgunk lesz. Egy nagyon fontos találkozó volt számomra, mert amikor eddig kezdtem, nem tudott nyerni a csapat, ennek sorozatban legalább vége."

Stale Solbakken: „Játékunk folyamatosan javult a mérkőzés folyamán, voltak nehéz pillanataink az első félidőben, amikor a Barcelona elképesztő tempót diktált, de onnantól, hogy visszább vettek a második játékrészre, tudtuk követni őket – értékelt a Köbenhavn vezetőedzője a Sporten.tv2.dk-n. – A legnagyobb lehetőségünk az első félidő hajrájában érkezett el, amikor az ellenfél 1-0-ra vezetett, de bármi történhetett volna: ekkor Dame N'Doye és César Santin előtt is óriási lehetőség adódott, de kimaradt. Szép emlékekkel hagyjuk el a Nou Campot, egy nagyszerű csapat ellen játszottunk, fantasztikus élmény volt."

MESSI: KÉT REKORDDÖNTÉS EGY ESTE ALATT:
Miután duplázott szerdán a Köbenhavn ellen, a mindössze 23 esztendős Lionel Messi 31 góljával beállította a Barcelona nemzetközi porondon eddigi legeredményesebb játékosa, Rivaldo 1997 és 2002 között felállított rekordját. Az argentin emellett beállította Paulino Álcantara csúcsát is, aki 137 találatával a klub góllövőlistájának ötödik helyén áll. Az aranylabdás előtt immár csak Escolá (164), Samitier (178), Kubala László (196) és César (235) áll.
BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT, 3. FORDULÓ:
BARCELONA - KÖBENHAVN 2-0 (1-0)
Barcelona, Nou Camp, 75 852 néző, vezette: Stéphane Lannoy (francia)
BARCELONA: Pinto - Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Mascherano - Busquets, Maxwell (Pedro, 73.) - Messi, Iniesta (Keita, 90.) - Villa (Xavi, 73.). Vezetőedző: Josep Guardiola. Kispad: Ruben Mino, Adriano, Xavi, Keita, Jeffrén, Bojan, Pedro
KÖBENHAVN: Wiland - Pospech, Jörgensen, Antonsson, Wendt (Larsson, 89.) - Vingaard (Bolanos, 62.), Kvist, Claudemir, Grönkjaer - Santin (Zohore, 74.) - N'Doye. Vezetőedző: Stale Solbakken. Kispad: Christensen,P. Larsson, Bolanos, Nörregaard, Kristensen, Delaney, Zohore
Gólszerző: Messi (19., 92.)
Sárga lap: Iniesta (82.), ill. N'Doye (61.), Pospech (68.)  
A D-csoport állása:
1. Barcelona 3 2 1 0 8:2 6 7
2. FC Köbenhavn 3 2 0 1 3:2 1 6
3. Rubin Kazany 3 0 2 1 1:2 -1 2
4. Panathinaikosz 3 0 1 2 1:7 -6 1

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Barca, MU: taps Messinek és Naninak!
GÓLVIDEÓK! A Barcelona és a Manchester United is teljesítette, amit a szurkolók és a szakma elvárt tőle. A labdarúgó Bajnokok Ligája C-, és D-csoportjának 3. körében a katalánok két Messi-góllal verték meg a Koppenhágát, míg az...
Tovább a teljes cikkhez »


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu