Életben tartott baktalórántházi remények

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 5. 16:50
A Baktalórántháza hátrányból fordítva 2-1-re győzött a labdarúgó NB II Keleti csoportjának kilencedik fordulójában a Békéscsaba ellen. A mérkőzés előtt a tabella utolsó előtti helyén álló hazaiak tíz perc alatt válaszoltak Pozsár vezető góljára és otthon tartották a három pontot.


LABDARÚGÓ NB II KELETI CSOPORT, 9. FORDULÓ:
BAKTALÓRÁNTHÁZA VSE – BÉKÉSCSABAI ELŐRE 1912 SE 2-1 (0-1)
Baktalórántháza, 150 néző Vezette: Viezer Roland (Berettyán P., Horváth R.)
BAKTALÓRÁNTHÁZA: Sándor – Tolnai, Márkus, Mező, Bodnár (Illés L. 67.) – Kozma A., Kozma J. (Szilágyi 83.), Rakóczi, Illés Gy. – Szabó R. (Koskovits 91.), Marics
BÉKÉSCSABA: Schvarcz – Rubus, Szenti, Brlázs, Horváth T. (Cseke 82.) – Sajben, Závoda, Szeverényi (Borbély 53.), Ladányi, Ursz (Tóth Kovács 72.) - Pozsár
Gólszerző: Szabó R. (77.), Illés L. (86. - 11-esből) ill. Pozsár (40.)
Sárga lap: Horváth T. (7.), Brlázs (38.) Szeverényi (39.) Ursz (42.), Ladányi (50.) ill. Illés Gy. (10.), Kozma A. (18.), Mező (35.), Márkus (58.)

 

A hazaiaknak nem sok választásuk maradt a mérkőzés előtt, mivel a Keleti csoport utolsó előtti helyezettjeként, kieső helyen fogadták a Békéscsaba csapatát, így számukra csak a győzelem és az ezzel együtt járó három pont megszerzése lehetett elfogadható eredmény.

 

A Baktalórántháza ennek megfelelően az első perctől kezdődően támadólag lépett fel és több helyzetet is kialakítottak a békéscsabaiak kapujánál. Az első félórában azonban csak egy kapufáig jutottak, a vendégek szinte csak a védekezéssel törődtek, csak ritkán lendültek támadásba. A sok pontatlan átadásból adódó szabálytalan szerelések miatt nem alakult ki folyamatos játék az első játékrészben, ráadásul Viezer játékvezető sem állt mindig a feladata magaslatán a szabálytalanságok megítélésekor.

 

Aztán ahogy általában lenni szokott, a Baktalórántháza újból kapufát lőtt, majd szinte az ellentámadásból megszerezte a vezetést a Békéscsaba. Szeverényi sarkazását Pozsár passzolta egy méterről a hazaiak kapujába. A lefújásig hátralévő időben még egy csabai kapufa és egy hazai helyzet adódott a csapatok előtt, de az eredmény már nem változott.

 

A második félidőben még nagyobb fokozatra kapcsolt a szabolcsi együttes, a vendégek – akárcsak az első félidő ezen szakaszában – szinte át sem lépték a félpályát. Viezer játékvezető kezéből már az első félidőben kicsúszott a találkozó, így továbbra is számolatlanul osztogatta a sárga lapokat. A Baktalórántháza mindent egy lapra feltéve kezdett offenzívába, ezzel teljesen kapujához szegezte ellenfelét, de csak nem akart megszületni az egyenlítő találat.

 

A mérkőzés végéhez közeledve aztán megtört a jég. Előbb Szabó Róbert fejelt 10 méterről Schvarcz kapujának jobb felső sarkába, majd a Szilágyi buktatásáért megítélt büntetőt Illés László értékesítette, ezzel máris megfordítva az eredményt. A hazaiak győzelmükkel életben tartották esélyeiket a bennmaradásért folytatott küzdelemben. 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu