Eldőlt Fabio Capello sorsa...

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 2. 20:03
Internazionale? Angol futballválogatott? Kérdések Fabio Capello jövőjét illetően, amelyek már nem kérdések többé. Szerda délután ugyanis hivatalosan is eldőlt, hogy a Milan, a Real Madrid, az AS Roma és a Juventus egykori mestere 2012 nyaráig biztosan a szigetországi nemzeti csapatnál tevékenykedik tovább.


Lord Triesman nemrégiben benyújtott felmondólevele semmissé tette azt a szóbeli megállapodást, amely a tréner és az FA-elnök között „köttetett”: Capello megígérte az elöljárónak, hogy kitölti 2012-ig szóló szerződését.

Ráadásul azzal, hogy José Mourinho elhagyta az Inter fedélzetét, megüresedett egy olyan kispad, amelyre elsőszámú jelöltként éppen a háromoroszlános szövetségi kapitányt szánták.

Adta magát egy helyzet, ha az FA nem akarta elveszíteni a mestert, lépnie kellett. Méghozzá villámgyorsan. Nos, a Club England elnöke, Sir Dave Richardsés az olasz maestro még a vb előtt megegyezett egymással, ennek örömére pedig sort is kerítettek a szerződés megerősítésére.

Azért volt szükség a konfirmációra, mert Capello kontraktusa a két év múlva sorra kerülő Európa-bajnokság lezárultáig volt érvényes, ugyanakkor tartalmazott egy záradékot, miszerint a világbajnokság után távozhat. Ez a záradék ezzel a szignóval kikerült a megegyezésből. És ez volt itt a lényeg.

Az angolok szerda este indulnak el Dél-Afrikába, hogy 1966 után újabb aranykönyvet írjanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Capello golfozás közben szólt Theónak...
Ez nem igaz, el sem hiszem! Valószínűleg ezek lehettek Theo Walcott első gondolatai, amikor kedden délután golfozás közben megtudta a hírt, nem utazhat az angol labdarúgó-válogatott tagjaként a dél-afrikai világbajnokságra....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Capello lekörözi Dungát és Maradonát
Messze Fabio Capello keresi a legtöbbet a dél-afrikai világbajnokságon dolgozó szövetségi kapitányok közül. Majd’ kilencmillió eurós apanázsától fényévekre elmarad Carlos Dunga és Diego Maradona jussa. ...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Capello több mint meglepő vb-kerete
Fabio Capello kedden bejelentette azon 23 játékos nevét, akiket benevez a világbajnokságra. Az angol válogatott olasz szakvezetője bőven szolgált meglepetéssel: otthon hagyja Walcottot, Bentet és Dawsont is, miközben a közel sem...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu