Capello több mint meglepő vb-kerete

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 1. 16:08, Frissítve: 2010. június 1. 17:20
Fabio Capello kedden bejelentette azon 23 játékos nevét, akiket benevez a világbajnokságra. Az angol válogatott olasz szakvezetője bőven szolgált meglepetéssel: otthon hagyja Walcottot, Bentet és Dawsont is, miközben a közel sem makkegészséges Barry és Joe Cole elutazhat Dél-Afrikába.



Fabio Capello az utolsó napra hagyta a keretszűkítést, amely nem volt mentes a meglepetésektől: az Arsenal szélvészgyors szélsője, Theo Walcott nem utazhat Dél-Afrikába, akárcsak az egész idényben brillírozó Tottenham két alapembere, Michael Dawson és Tom Huddlestone.

Walcott tudomásul veszi a döntést
„Nagyon csalódott vagyok, hogy kimaradtam a keretből, de tudomásul veszem Mr. Capello döntését" - reagált mellőzésére közleményben Theo Walcott, az Arsenal középpályása, aki egyúttal sok sikert kívánt a válogatottnak a világbajnokságon.

A védelemben Stephen Warnock kiszorította a keretből az evertonos Leighton Bainest, de a ritka gyenge formának "örvendő" Matthew Upson is maradhat társaival huszonkét társával egyetemben. A középpályán a szupertehetséges Adam Johnson könnyűnek találtatott, akárcsak a West Hamben futballozó Scott Parker, szemben a közepes teljesítményt nyújtó Shaun Wright-Phillipsszel.

Kedden az is bizonyossá vált, hogy Fabio Capello négy csatárral vág neki a világbajnokságnak, Darren Bent ugyanis nem lesz ott a tornán.

A sérült Gareth Barry versenyt futott az idővel, és mivel az orvosi stáb úgy ítélte meg, játékra alkalmas állapotban van, Don Fabio zöld utat adott neki. Ugyanez vonatkozik a chelsea-s Joe Cole-ra, aki többet volt a szezonban maródi, mint egészséges.

Az angol válogatott az Egyesült Államokkal, Algériával és Szlovéniával mérkőzik meg a csoportkörben.

 

AZ ANGOLOK VILÁGBAJNOKI KERETE:
Kapusok: Robert Green (West Ham), Joe Hart (Manchester City), David James (Portsmouth)
Hátvédek: Jamie Carragher (Liverpool), Ashley Cole (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Liverpool), Ledley King (Tottenham), John Terry (Chelsea), Matthew Upson (West Ham), Stephen Warnock (Aston Villa)
Középpályások: Gareth Barry (Manchester City), Michael Carrick (Manchester United), Joe Cole (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), James Milner (Aston Villa), Shaun Wright-Phillips (Manchester City)
Csatárok: Peter Crouch (Tottenham), Jermain Defoe (Tottenham), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu