Dzsudzsák: Négy pont a cél

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 2. 15:31
Dzsudzsák Balázs négy ponttal már elégedett lenne a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőn, de érez a magyar csapatban annyi potenciált, hogy Stockholmban bombameglepetés szülessék. A szélső a mentális felkészülésre mindennél nagyobb hangsúlyt fektet.


A magyar csapat játékban rendre felveszi a versenyt Svédországgal, az eredményekből azonban vajmi kevés köszön vissza ebből. Utolsó másodperces gólok, végzetes kihagyások – Dzsudzsák Balázs bízik benne, még egyszer ilyen történik meg.

„Borzasztóan rossz érzéssel tölt el, ha visszagondolok a svédek elleni mérkőzésekre. Két éve odakint tényleg minden klappolt, mégis kikaptunk, akárcsak idehaza, amikor Ibrahimovic ég tudja, melyik testrészéről bepattant a labda. Tanulságos mérkőzések ezek.”

És hogy mi a konzekvencia?. „Nem engedhetjük, hogy egy másodpercre is kihagyjon a figyelmünk” – vágta rá gondolkodás nélkül a SportHirado.hu kérdésére Dzsudzsi a telki edzőközpontban.

A PSV-t erősítő szélső emellett harcosságot és rendíthetetlen akaraterőt vár maguktól, és hogy ne essenek hasra Ibrahimovictól, aki reaktivált csapatkapitányként most tér vissza tétmeccsen a Háromkoronásokhoz.

„Jó játékos, sőt több is annál. Ki kell kapcsolnunk, ez elengedhetetlen a sikerhez, de önmagában kevés. A második kalapból sorsolták mellénk a svédeket, ők fogadnak minket, kulcsjátékosaik nem csak perememberek klubjukban – ha ellenük és Moldova ellen négy ponttal gazdagodnánk, nem lennék boldogtalan.”

Dzsudzsák (7) lehet a stockholmi siker letéteményese  

Dzsudzsák azért teljesen a győzelemről sem mondott le, de mint fogalmazott, realistán kell megfogalmaznunk a célokat, még ha mindenki mindent meg is tesz majd azért, hogy felborítsa a papírformát.

A középpályás úgy véli, nem behozhatatlan hátrány, hogy az új szövetségi kapitánynak, Egervári Sándornak napok alatt kell összeraknia a csapatot, most egyébként is inkább a mentális felkészítésen van a hangsúly. A mieinknek megvan a képességük arra, hogy maradandót alkossanak Stockholmban, és ha a fejekben minden helyre kerül, akkor…

A mondatot péntek este tíz óra felé lehet kiegészíteni.

„Most semmi Arsenal!”
Vetélytársa eltiltása miatt szinte bizonyos, hogy Bogdán Ádám védi a Bolton kapuját az Arsenal otthonában, de az ifjú hálóőr még nem foglalkozik a Premier League következő fordulójával. „Most a válogatottnál vagyok, és ha nem is valószínű, hogy pályára lépek, nem szabad fejben elkalandoznom. Persze ki nem álmodozik arról, hogy az Emirates gyepére lépjen, de erre térjünk vissza a moldáv meccs után, kedden. Egyet azért leszögezhetünk: eddigi pályafutásom legnagyszerűbb pillanata lesz.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Juhász: Svédország nem egyenlő Ibrával
Juhász Roland klubbéli kudarcáról most igyekszik tudomást sem venni, és csak arra összpontosít, hogy a válogatott minél több pontot szerezzen az Európa-bajnoki selejtezőkön. A magyar védelem oszlopa tart Ibrahimovictól, de túl...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gera ismeri a stockholmi siker receptjét
Gera Zoltán szerint ha a legutóbbi stockholmi mérkőzéssel ellentétben nem csak negyvenöt percig játszik jól a magyar válogatott, akár bombameglepetés is születhet a pénteki Európa-bajnoki selejtezőn. A középpályás nem aggódik...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Huszti: Kedd éjfélig csapatot válthatok
Huszti Szabolcs elárulta, nem szakmai, hanem alighanem személyes okok vezettek ahhoz, hogy a Zenit edzője már a kispadon sem nagyon számít rá. A középpályás nem tartja kizártnak, hogy még az átigazolási időszak kedd éjféli...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu