Csoda kell a magyar Eb-részvételhez

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 4. 13:30
A magyar labdarúgó-válogatott Svédország ellen borította a papírformát, ám sorsa továbbra sincs a saját kezében. A mieink mellett nemcsak a hollandoknak, de finn „testvéreinknek” is szorítanunk kell, hogy megcsípjük a második helyet Európa-bajnoki selejtezőcsoportunkban.


 

A magyar válogatott másfél évtized után nyert hazai pályán tétmeccset „felső kategóriás” ellenféllel szemben, de a sorsunkat nem csupán mi befolyásoljuk, külső tényezőket is figyelembe kell venni.

Hiába állunk ugyanis a svédekkel azonos pontszámmal, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, és noha azt az egy találkozót éppen a hollandokkal vívják, az esetleges vereség is beleférhet.

Az sem lehetetlen ugyanakkor, hogy Stockholmban legyőzik, vagy legalábbis pontot rabolnak az Oranjétól, amely addigra szinte bizonyosan bebiztosítja csoportelsőségét.

Ha mégsem sikerül a bravúr, a skandinávoknak akkor sem kell a kardjukba dőlniük, egymás elleni eredmény tekintetében ugyanis jobban állnak nálunk: az első meccset 2-0-ra nyerték a Rasundában, és a budapesti 1-2 ezt nem tudja ellensúlyozni.

Hogy majd San Marino segít be nekünk kedden azzal, hogy megfricskázza a Háromkoronásokat, vajmi kevés az esély (a miniállam még gólt sem rúgott a sorozatban, kapott ellenben 44-et…), így maradék bizodalmunkat a „rokon” finnekbe kell vetnünk.

Túlzottan pozitívan ahhoz az összecsapáshoz sem szabad állnunk: a két együttes júniusi összecsapását 5-0-val húzta be Svédország.

Hogy akkor miben reménykedjünk? Erről a pénteki meccs hősét, a gólt és gólpasszt jegyző Rudolf Gergelyt kérdeztük.

„A svéd meccs előtt azt mondtam, hiszek a győzelemben, és nem a levegőbe beszéltem. Most is amondó vagyok, képesek vagyunk arra, hogy megverjük Moldovát és Finnországot, ám hogy a többi pályán mi történik, arra nincs ráhatásunk. Én ellenben még nem mondtam le a továbbjutásról – amíg matematikai esélyünk van, nem is fogok.”

Király Gábor, a válogatott veterán kapusa hasonlóképpen vélekedett, azzal a kiegészítéssel, hogy a kiesés sem érné váratlanul. „A tabellára és a hátralévő meccsekre pillantva világos, hogy nem mi vagyunk a favoritok, de ha ki is pottyanunk, emelt fővel tesszük. A svédek ellen megmutattuk, nem szabad minket egy kézlegyintéssel elintézni, ami mindenképpen előremutató jel a vb-selejtezők előtt.”

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA:

1. Hollandia 7 7 0 0 32 5 27 21
2. Svédország 7 5 0 2 21 8 13 15
3. Magyarország 8 5 0 3 20 14 6 15
4. Finnország 7 3 0 4 15 12 3 9
5. Moldova 7 2 0 5 8 13 −5 6
6. San Marino 8 0 0 8 0 44 −44 0

 

A további mérkőzések
Szeptember 6.:
Moldova-MAGYARORSZÁG, 19:45
Finnország-Hollandia, 20 óra
San Marino-Svédország, 20:30
Október 7.:
Finnország-Svédország, 18:15
Hollandia-Moldova, 20:30
Október 11.:
MAGYARORSZÁG-Finnország, 20
Svédország-Hollandia, 20
Moldova-San Marino, 20

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Korcsmár: A csapategység diadala volt
A magyar válogatott új „kabalája”, vagyis a két mérkőzés után is százszázalékos Korcsmár Zsolt szerint Johan Elmander pénteken este sokkal veszélyesebb volt, mint a világsztár Zlatan Ibrahimovic, de a kiváló magyar csapategység...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rudolf: Életem gólját lőttem
Rudolf Gergely egy országot tett boldoggá péntek este, és ezzel a magyar válogatott hőse is tisztában van – egy életre megjegyzi ezt a napot. A svédölő csatárnak egyre megy, hogy Szabiccsal vagy Szalaival rohamoz, hibákat...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eksztázis!!! Megtörtük a svéd átkot
Ezúttal nem a svéd, hanem a magyar válogatotté volt az utolsó szó: Rudolf Gergely hajrában szerzett góljával 2-1-re nyertek a mieink az Európa-bajnoki selejtezők E-csoportjában. Hajnal Tamás büntetőt hibázott, de a társak...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu