Chelsea: Hiddink volt az eredeti jelölt

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 26. 16:01
A török szövetség erősebbnek bizonyult a pénznél, Guus Hiddink ugyanis érvényes szövetségi kapitányi szerződése miatt nem vállalhatta el a Chelsea menedzseri állását - közölte a tréner ügynöke, Van Nieuwenhuizen. Így kerülhetett helyette André Villas-Boas a Stamford Bridge-re.


A 64 éves holland szaktekintély hosszú hetek óta állandó témát jelentett a szaksajtóban, de az is köztudott volt, hogy a törökök nem hagyják, hogy a Chelsea kivásárolja szerződéséből. Figyelmeztették a klubot, hogy a FIFA-hoz fordulnak, ha megpróbálják.

Ennek tudatában nyilvánvaló, miért nem Hiddink vette át a menedzseri széket: „Abramovics nagyon vinni szerette volna őt, de a végén mindig az volt a konklúzió, hogy érvényes kontraktusa van az edzőnek, így nem mehet át csak úgy Angliába."

„Azt hiszem Abramovics is belátta ezt, és tiszteletben tartotta a megállapodást. Amikor aláírt ide, tudta, hogy főállásban vállalja legalább az Európa-bajnokságig. Tartotta szavát, ami profi hozzáállásról tanúskodik" – magyarázta Van Nieuwenhuizen az Observernek.

Az ügynök elismerte, hogy nem csak a Chelsea szerette volna elhozni Hiddinket: „Moratti múlt héten érdeklődött, de nem olyan egyedi eset ez, korábban számos európai topcsapat jelentkezett már be érte - sikertelenül."

Hiddink Luis Felipe Scolari távozása után 2009 tavaszán fél évig irányította a londoniakat, amikor irányítása alatt csak egy mérkőzést veszítettek el, miközben megnyerték az FA-kupát és a játékosok, illetve a szurkolók körében is nagy népszerűségnek örvendett.

Ezért próbálkozott újra Abramovics ismételt megszerzésével, de miután belátta ez nem jöhet létre, a Porto felé fordult, kifizette Villas-Boas 15 millió eurós kivásárlási árát, majd a 64 éves öreg róka helyett kinevezte 33 éves társát Carlo Ancelotti helyére.


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tudj meg mindent André Villas-Boasról!
Nyilatkozat, átigazolási célpontok, életrajz, videó! Alig jelentette be szerdán a Chelsea André Villas-Boas igazolását, az ifjú sztáredző máris a klub mezével pózol a Stamford Bridge-en, és nyilatkozott az egyesület tévéjének....
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Chelsea szerződtette Villas-Boast
Durranhatnak a pezsgősdugók a Chelsea-nél: a klub hivatalos közleményben tudatta a világgal, már kifizette az FC Portónak járó 15 millió eurót, vagyis Andre Villas-Boas lelépési díját! A Kékek szerdán délben bejelentették, három...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu