Carlo Ancelotti Afrikában edzősködhet?

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 27. 09:27
Carlo Ancelotti, az olasz élklub AC Milan szakvezetője érdekes nyilatkozattal lepte meg a sajtó képviselőit: karrierje következő állomásán egy válogatottat élén is kipróbálná magát, mondjuk Nigériában, vagy Kamerunban...


Carlo Ancelotti Afrikába vágyik. A hír nem kacsa, a tréner ugyanis maga nyilatkozott erről. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a BL-győztes szakember előtte még rekordot szeretne dönteni a Via Turatin, ő szeretne lenni az az edző, aki a legtöbb meccset abszolválta a piros-feketék kispadján.

 

Jelenleg a catenaccio egyik olaszországi meghonosítója, a hatvanas években legendává vált Nereo Rocco büszkélkedhet ezzel, 459 mérkőzésen irányította a rossonerókat.

 

A lombard klubnál 2001 óta edzősködő mester később azonban egy nemzeti együttes élén szeretne bizonyítani:

 

"Mielőtt befejezném a karrierem, mindenképpen ki szeretném próbálni, milyen szövetségi kapitánynak lenni. A squadra azzurra szakvezetőjének lenni is szép kihívás lenne, de egy kevésbé rangos poszttal is megelégednék, mondjuk Afrikában, Nigéria vagy Kamerun szakvezetőjeként" - ábrándozott a neves szakember.

NEREO ROCCO, AKI OLASZORSZÁGBA HOZTA A CATENACCIÓT
A svájci módszereket alkalmazó Nereo Rocco a Triestinával szerzett bajnoki második és a Padovával kiharcolt bajnoki harmadik hellyel hívta fel magára a figyelmet, felhalmozott rutinját pedig az AC Milan labdarúgóklub vezetőedzőjeként kamatoztatta a hatvanas években. Többek között két BEK-győzelemig, egy KEK-sikerig, két olasz bajnoki címig vezérelte a milánói piros-feketéket. Az 1969-es BEK-döntőben a Paronnal, Riverával és Pratival felálló AC Milan nagy leckét adott a Johan Cruyffot a soraiban tudó fiatal Ajaxnak, 4-1-re verte azt az együttest, amely már egy új korszak hajnalán történt, hiszen az a holland gárda a totális futball előfutárának bizonyult.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu