Bűnhődniük kell a siófoki verekedőknek

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 12. 09:54
Megbüntetik Siófokon Edouard Ndjodót és László Andrást. A minap a két labdarúgó csúnyán összeveszett, a kameruni játékos erre lefejelte csapattársát, akinek eltört az orra. Nemes Ferenc, az NB I-es klub tulajdonosa nem kívánt részletekbe bocsátkozni, annyit azonban elárult, sajnálja a történteket, és mindkettejüket megbünteti majd. A csapattársak nem csodálkoznak, hogy robbant a bomba...


„Nem örülök annak, hogy ez az eset napvilágot látott, mert az effajta dolgoknak a családban kellene maradniuk. Ilyen bárhol előfordulhat, ettől függetlenül valóban nem egészséges - kezdte megkeresésünkre Nemes Ferenc, a siófoki egyesület tulajdonosa. - Ráadásul, ami az újságokban megjelent, ferdítés, nem is úgy történt."

 

A tulajdonos azonban elismerte, Ndjodo és László András valóban összeszólalkozott, előbbi tényleg lefejelte a másikat, ezért a klub vizsgálatot indított az ügyben. Nemes hozzátette, mindig minden van valamiért, ezért várhatóan mindkét labdarúgót megbünteti.

 

„Ndjodo és László is profi játékos, ám ebben a dologban mindketten hibáztak. Lászlót sajnálom, mert eltört az orra, véleményem szerint, így semmit sem lehet elintézni. A futballista jól van, de ő sem ússza meg az elszámoltatást."

 

A két főszereplőnek megtiltották, hogy nyilatkozzanak az ügyben, így a részleteket nem tőlük, hanem csapattársaiktól kérdeztük. Két, neve elhallgatását kérő siófoki játékos véleménye egyöntetű volt: már csak a szikra hiányzott a robbanáshoz…

„Azt azért gondolhatják, hogy ilyen eredménytelenség után eleve nem valami felemelő érzéssel, feldobott hangulatban érkezünk nap mint nap az edzésekre” – vágott bele egyikük.

„A sok vereség mindenki idegrendszerét próbára teszi, s az öltözői hangulat ennek következtében feszült” – avatott be a társ a kulisszák mögé. „Minden meccsen hajtunk, megyünk előre, de sajnos még akkor is kikapunk, amikor szinte végig nekünk áll a zászló. Ezt nem könnyű feldolgozni. Szerintem ennek következménye a mostani történet is, bár azt hozzátenném: a két srác nem igazán kereste egymás társaságát már korábban sem, vagyis nem voltak a legjobb haverok…”

„Ettől függetlenül ilyet nem szabad tenni, ezzel egyikük sem segít a csapatnak. Mindannyian meglepődtünk, hogy ez történt, de már nem lehet a dolgokat visszapörgetni. Arról nincs tudomásom, hogy korábban esetleg heves vita lett volna közöttük, de most egyikük sem fogta vissza magát, az biztos.

 

„Nem szeretnék állást foglalni az ügyben, de tény: senkinek nem megy úgy a játék mostanában, ahogy szeretné, s ezt egyesek nehezen tűrik. Andrist talán az is zavarja, hogy ekkora rutinnal a háta mögött sem fér be a csapatba, míg Ndjodo a meccseken kap hideget-meleget, ráadásul nem is ez az első incidense. Nem tudom, hogy mi lesz itt a télen, de állítólag nagy változásokra számíthatunk.”

 

A klubhoz közel állók nem lepődtek meg a történteken, mondván: már korábban is észrevették, hogy a légiósok és a hazai játékosok között nincs minden rendben. Ez már az előző idényben is így volt, amikor a klub szerződtetett három, csapnivaló külföldi játékost, akik ráadásul sokkal többet is kerestek a többieknél.

 

Közülük végül csak Marko Basara maradt Siófokon, de míg régebben az MTK tehetségei versenyeztek a csapatba kerülésért – akik nagyon jól ismerték egymást, mondhatni, barátok voltak -, addig az utóbbi időszakban megjelentek a légiósok, akiknek már nem örülnek annyira a Balaton déli partján...

 

Visszatérve László Andrásra: a védő az elmúlt időszakban nem volt alapember Détári Lajos csapatában, de ha az is lett volna, váratlan sérülése miatt így sem játszana a hétvégi, Győr elleni bajnokin. Annyira azért nincs jól...

 

S ha már Détári. Nemes Ferenc érdeklődésünkre elárulta, az edző a szombati találkozóról igazoltan lesz távol - Frankfurtba utazik az egykori válogatott kiválóság -, az őszi idényben vergődő egylet és a tréner jövőjével kapcsolatban pedig csak ennyit mondott:

 

„Détári Lajosnak szerződése van, kapkodni, a gyenge eredmények ellenére sem akarok. Decemberben, a bajnoki szünetben visszatérünk a dologra, de ha végül mégis szerződést bontanánk, azt korrekt módon, kultúrált körülmények között szeretném elintézni."

 

Ndjodo, az agresszív
A kameruni labdarúgónak nem ez volt az első erőszakos megmozdulása hazánkban. Talán emlékeznek, néhány hónapja, egészen pontosan 2008 májusában a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetősége felbontotta a Budapest Honvéd kölcsönjátékosaként szereplő Edouard Ndjodo szerződését, miután a futballista megütötte a zöld-fehérek egyik szurkolóját.
Akkor, a Tuzsér ellen idegenben megnyert meccs után, már Budapesten, nehezményezték a csapat harmatos produkcióját, elsősorban az akkori házi gólkirály Ndjodo enervált játékát. Két drukker az öltözőben szidalmazta az afrikait, aki erre egyiküket megütötte. Végül a rendőröknek kellett őt kimenekíteniük.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu