Bundaügy a parlamentben, rendőrségen

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 30. 18:55
A rendőrség a bundabotrányról szóló újságcikkek és a sportolók által elmondottak alapján vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény, és szükséges-e nyomozást elrendelni - idézik az MTI-t magyar lapok. Eközben összehívta jövő hét keddre az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának ülését Bánki Erik, a testület fideszes elnöke, amelyen rendkívüli napirendi pontként tárgyalnak majd a futball bundabotrány körülményeiről.


Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája azután kezd vizsgálatot, hogy a sportnapilap legfrissebb számában több bundázási kísérletről is beszámolt. A Szigetszentmiklós-Kaposvölgye Magyar Kupa-párharc kapcsán a hazaiak egyik játékosát is megkeresték, hogy tudatosan játsszon vereségre, emellett Somodi Bence, az U20-as válogatott kapusa vallotta be, egy tavalyi Alpok-Adria-kupa találkozót megelőzően akarták megvesztegetni ismeretlenek. Csapattárs Pintér Ádámot szintén megkörnyékezték a Szerbia elleni (0-8-ra végződő) mérkőzés előtt, de Somodihoz hasonlóan elutasította a kéretlen ajánlatot.

A korosztályos világbajnokságon bronzérmet szerzett csapatunk öt meghatározó tagja nyílt levélben tiltakozik.

Eközben Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében tudatta:  felkérte Varga Zoltán sportot felügyelő minisztert, Draskovics Tibor  igazságügyi és rendészeti minisztert, valamint Kisteleki Istvánt, a  Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét, hogy az ülésen részletesen  tájékoztassák a bizottságot a vesztegetési ügyek felderítése és  szankcionálása érdekében tett lépéseikről, illetve arról, hogyan  akarják megelőzni további hasonló bűncselekmények megtörténtét.

Mint ismeretes kilenc ország, köztük Magyarország érintett a futballtörténelem egyik legnagyobb megvesztegetési botrányában, amelyben a bochumi rendőrség az év eleje óta folytat nyomozást az UEFA-val karöltve. A Bild német napilap az Újpestet is összefüggésbe hozta az üggyel. Az európai szövetség a napokban további öt csapat érintettéségről számolt be, köztük van a Budapest Honvéd is a Fenerbahce elleni, idegenbeli találkozó (5-1) kapcsán.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu