Bravó, Loki! Előny itt, sírhat a Kalmar!

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 15. 21:50
Fantasztikus gólokkal, a második félidő második felében feljavult játékkal a Debrecen 2-0-ra legyőzte a svéd bajnok Kalmar FF együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének első mérkőzésén. A 73. percben Varga József passzolt közelről az ellenfél kapujába, majd a csapatkapitány Kiss Zoltán bombázott védhetetlenül a jobb alsó sarokba. Szenzációs, megnyugtató előnyre tett szert a Loki az egy hét múlva esedékes svédországi visszavágóra!


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS:
DEBRECEN - KALMAR FF (svéd) 2-0 (0-0)
Debrecen, Oláh Gábor utca, 8800 néző, vezeti: Fredy Fautrel (Cristoph Capelli, Stephan Luzi) - mindhárman franciák
DVSC: Polekszics - Bernáth, Máté P., Mészáros, Leandro - Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály P. (Dombi, 85.) - Rudolf (Katona, 91.), Dudu (Oláh, 58.). Klubmenedzser: Herczeg András
KALMAR: Wasta - Nouri, Lantz, S. Larsson, Lennartson - Eriksson, Rydström, R. Elm, Sobralense - D. Elm (Dauda, 85.), Mendes (Ricardo Santos, 85.). Vezetőedző: Nanne Bergstrand
Gólszerző: Varga J. (73.), Kiss Z. (86.)
Sárga lap: Bernáth (64.), Varga J. (74.)

Micsoda szezonkezdet! Milyen jó is leírni: a magyar bajnokcsapat megérdemeltnek mondható, 2-0-s győzelemet aratott a magasabban jegyzett -...- svéd aranyérmes ellen a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének első összecsapásán.

Az első félidőt látva kevesen gondolták, hogy itt akár egy gól is esik majd: a nyitó negyedóra Herczeg András legénységéé volt, aztán lanyhult az iram a kánikulában és kiegyenlítettebb lett a találkozó. Helyzet sem sok volt.

Nemcsak a meleg miatt, és nem csupán a játékosok izzadhattak meg a Nagyerdőben. A második félidő nem úgy indult, ahogy azt sokan szerettük volna - az első húsz percben többször is Fortuna mentette meg Polekszics kapust a góltól.

Ekkor a rivális bizony a Debrecen fölé nőtt, rövidpasszos, hirtelen ritmust váltó játékuk sokszor hozta zavarba az álmosnak és statikusnak tűnő Lokit. Aztán egy órányi játékot követően Oláh Lóránt váltotta az elöl szinte észrevehetetlen Dudut és varázsütésre megváltozott a meccs.

Kijött a szorításból a Debrecen, és szebbnél szebb akciókat vezetett. Leandro volt a „főkolompos”, a balhátvéd az egész találkozón roppant agilis futballt mutatott be, s lett méltán a kilencven perc legjobbja.

Már mindössze negyedóra volt hátra, amikor...

Minden jó, ha jó a vége, Varga József becsúszása és Kiss Zoltán bravúros lökete megnyugtatta a kedélyeket és bebiztosította a hajdúságiak győzelmét. A feladat első fele kipipálva, persze még semmi sem dőlt el.

Egy hét múlva visszavágó Svédországban, amelyet a SportHirado.hu is ÉLŐben közvetít majd. 

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
Szerdán játszották:
Inter Turku (finn) - Sheriff Tiraszpol (moldovai) 0-1 (0-1)

Levszki Szófia (bolgár) - Sant Julià (andorrai) 4-0 (0-0)
Zrinjski (bosnyák) - Slovan Bratislava 1-0 (0-0)

Ventspils (lett) - Dudelange (luxemburgi) 3-0 (0-0)

WIT Georgia (grúz) - Maribor (szlovén) 0-0

Maccabi Haifa (izraeli) - Glentoran (észak-ír) 6-0 (1-0)

FC Köbenhavn (dán) - Mogren (montenegrói) 6-0 (3-0)

Wisla Kraków (lengyel) - Levadia Tallinn (észt) 1-1 (0-1)

Salzburg (osztrák) - Bohemians (ír) 1-1 (1-0)

FH Hafnarfjördur (izlandi) - Aktobe (kazah) 0-4 (0-0)
Kedden játszották:
FK Makedonija Skopje (macedón) - BATE Boriszov (fehérorosz) 0-2 (0-1)
Pjunyik Jereván (örmény) - Dinamo Zagreb (horvát) 0-0

Ekranas (litván) - Baki (azeri) 2-2 (0-0)


EB/Streymur (feröeri) - APOEL Nicosia (ciprusi) 0-2 (0-1)

Rhyl (walesi) - Partizan Belgrád (szerb) 0-4 (0-3)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

2. félidő:

93. perc. Vége a találkozónak! 2-0-ra nyertek a mieink, a Loki-játékosok a második félidő második felében ébredtek fel, ez pedig meggyőző játékkal és két parádés találattal párosult. Biztató játék a jövőre nézve...2-0!

91. perc. Loki-csere: Katona be, Rudolf le.

90. perc. Két perc a ráadás.

89. perc. Nagyon nagyot védett Polekszics! Dauda ugrott ki, de mellbelőtte a ráijesztő kapust.

A csapatkapitány, Kiss talált a kapuba!  

86. perc. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!!! Kiss Zoltán! Már 2-0 ide! Egy jobboldali bedobás után Kiss engedte maga elé a labdát, majd kissé jobbról, 19 méterről jobb külsővel hatalmas gólt rúgott a jobb alsóba. 2-0!!!

85. perc. Két svéd csere: Dauda és Ricardo Santos be, Daniel Elm és Mendes le. A Debrecen is cserélt: Dombi be, Szakály le.

84. perc. Tűzijáték a svéd kapu előtt. Előbb Szakály próbálkozott, majd ő passzolt Leandro elé. A meccs egyik legjobbja ballal, 14 méterről a bal kapufa mellé tekert.

81. perc. David Elm 35-ről, középről bombázott kapura egy szabadrúgást, Polekszics hatalmasat védett.

75. perc. Oláh óriási helyzetben, hét méterre a kaputól lőtt, de a labda a földre pattanva a léc fölé hullt.

74. perc. A nagy örömben Varga sárga lapot kapott.

Góóóóóóóóól!!!!  

73. perc. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!!!!! Varga József!!!!!!! Oláh kapott a jobb szélen egy remek labdát, a csatár a leshatáron maga elé engedte azt, majd az alapvonal felé vezette a játékszert. Oláh középre gurított, érkezett Varga, aki hét méterről, becsúszva a kapu közepébe passzolt. Vezet a Loki! 1-0!

64. perc. Bernáth kapott sárga lapot, mert csúnyán felrúgta Mendest.

63. perc. Leandro, ki más! Egy baloldali szöglet után hozzá került a labda, állított rajta egyet, majd kissé balról, ballal, mintegy 25 méterről kapura lőtt. Wasta a léc alól szögletre mentett.

A fehérmezes Loki kissé beszorult...  

58. perc. Na, végre! Loki-csere: Oláh Lóránt be, Dudu le.

56. perc. A svédek kétségtelenül feljöttek, jó lesz vigyázni. Kissé álmosan jött ki a második játékrészre a Debrecen.

51. perc. Köszönjük! Balról jött középre a labda, a hosszún érkező Sobralense az ötös sarkáról szerencsére a kapu fölé lőtt.

46. perc. Folytatódik a meccs. Csere nem volt.

1. félidő:

45+1. perc. Vége a félidőnek! A Loki jól kezdett, veszélyesebben is játszott, ám az utolsó negyedórára teljesen kiegyenlítődött a meccs. Ha csatárteljesítményünk feljavul, a gól benne lehet Herczeg András legénységében. 0-0!

41. perc. Mekkora debreceni helyzet! Leandro ismét balról tekert a tizenegyespont felé, majd Rudolf üresen fejelhetett. A jobb alsó felé tartó labdára azonban Wasta vetette rá magát.

39. perc. Eriksson elé pattant a labda 20 méterre a magyar kaputól. A svéd ballal, kissé balról az égbe lőtt.

34. perc. Mendes küldte kapura messziről, a kellemetlenül sistergős lalabdát Polekszics ütötte ki a mezőnybe.

32. perc. Az iram alábbhagyott a hőségben, de minden pillanatban történhet valami.

27. perc. A helyzetek száma lecsökkent, kiegyenlítettebb lett a játék, de még mindig a Loki dominál. 

20. perc. Azért most már megteltek a lelátók...

15. perc. Mit úsztak meg megint a svédek! Czvitkovics lőtt mélyen kapu elé jobbról egy szabadrúgást, ám Wasta kiejtette a labdát. Dudu és Máté is lecsapott, de a vendégek nagy nehezen felszabadítottak. Néhány pillanattal később Leandro passzolt világklasszis módon, sarokkal...

12. perc. Itt a válasz: megint Leandro ívelt kapu elé, érkezett Rudolf, akin kissé túlszállt a labda, így hat méterről már csak mellé tudta csúsztatni a játékszert.

11. perc. Eriksson kapott középen labdát, majd lövésre szánta el magát. A svéd próbálkozása két méterrel ment el a jobb kapufa mellett.

6. perc. Leandro tekert középre balról, ám Dudu éppen lemaradt a lehetőségről. Wasta kivetődve hárított. Jobb a Loki! 

3. perc. Huhúúúú! Leandro 27 méterről, balról bikázott kapura - ez a hálóőrtől bemehetett volna, de megúszta. Éppen mellé.

2. perc. Kiss Zoltán durrantott középről, 28 méterről kapura. Wasta védte.

1. perc. A svédek kezdték a találkozót. Fehérben a Debrecen, pirosban a Kalmar. Egy gyors svéd kapufa, szerencsére les.

Sajnos nincs teltház.

A Himnusz is felcsendül...

Dr. Zentay Istvánra, a DVSC Futball Szervező Zrt. igazgatótanácsának tagjára emlékeznek a meccs előtt. A vezető 63 éves volt.  

Már gyűlik a nép Debrecenben  

BEHARANGOZÓ:

Nincs szerencsénk a svédekkel. Sem a válogatottal, sem a klubcsapatokkal. Egy-egy kivételtől eltekintve - a válogatottal 1995-ben Halmai Gábor bődületesen nagy góljával 1-0-ra nyertünk, 2002-ben Kenesei találata 1-1-re volt elég idegenben, illetve a Ferencváros 1996-ban a Göteborg ellen játszott odahaza 1-1-es döntetlent - csak bosszúság ért minket.

Ezen a rossz tendencián változtathat szerda este 20 órától a magyar bajnokcsapat. Az ellenfél jelenleg 14 forduló után 24 szerzett ponttal az ötödik helyen áll hazája bajnokságában, és bár a szakma erősebbnek véli őket, miért ne lehetne megleckéztetni a skandináv alakulatot?

Herczeg András klubmenedzser a Loki hivatalos honlapján arról beszélt, a csapatnak át kell éreznie az előtte álló feladat fontosságát és erőt kell meríteniük a feléjük áradó szurkolói szeretetből. Ami biztos, a drukkereken semmi sem múlik majd...

„Szoros meccsre számítok, véleményem szerint a továbbjutás nüanszokon múlik majd – kezdte Herczeg András a dvsc.hu-n. - Személyesen is meg tudtuk nézni ellenfelünk Malmö elleni bajnokiját, nagyon jól felépített, szervezett csapatról van szó. Kezdetben nem szerepeltek fényesen az idei bajnokságban, de az utóbbi néhány fordulóban hozták a meccseiket.”

„A svéd lapok is nagyon jó kritikával illetik őket. Attraktívabb együttes, mint az Elfsborg ( a sors furcsa fintora, hogy csütörtökön éppen a másik magyar, a Haladás játszik velük az Európa-ligában - a szerk.), amellyel két éve játszottunk. Nehéz lesz a Kalmar ellen futballozni, magassági fölényben is vannak, de megvannak az elképzeléseink. Majd a pályán eldől, hogy sikerül-e megvalósítanunk.”

A tréner hozzátette, fontos lesz, hogy a játékosok bátran futballozzanak, magabiztosak, felszabadultak legyenek, mert csak akkor lehet jó teljesítményt nyújtani. Kiemelte, hogy érezniük kell a feléjük áradó szeretet a szurkolók részéről.

„Az egész város akarja, hogy a csapat eredményesen szerepeljen, ezt nekik át kell érezniük, és ennek szellemében pályára lépni.”

Természetesen az ellenfél is feltérképezte a Debrecent, s Nanne Bergstrand vezetőedző elárulta, még a svéd bajnokságban is megállná a helyét a magyar bajnok. Mint mondta, már a döntetlennel is elégedett lenne, emellett pedig külön felhívta játékosai figyelmét egy bizonyos Rudolf Gergelyre...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu