Botrány: mégsem fellebbeznek a szerbek

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 12. 21:59
A Szerb Labdarúgó-szövetség közölte, nem nyújt be fellebbezést az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése ellen. Az UEFA pénzbüntetéssel sújtotta Szerbiát a múlt havi genovai olasz-szerb Európa-bajnoki selejtezőn történt szurkolói rendbontás miatt.


"A Szerb Labdarúgó Szövetség úgy döntött, elfogadja az UEFA által kiszabott büntetést, miután az FSS vezetősége és jogászai úgy ítélték meg, hogy a fellebbezés nem járna pozitív következményekkel" - áll a közleményben. Tomislav Karadzic, az FSS elnöke korábban úgy nyilatkozott, a szerb szövetség fellebbezni fog, és megpróbálja elérni, hogy újrajátsszák az október 12-én lelátói rendbontás miatt félbeszakadt mérkőzést.

Az UEFA-verdikt értelmében a meccs 3 pontját az olasz válogatott kapta meg 3-0-ás gólkülönbséggel. Az európai szövetség emellett a szerbekre 120 ezer, az olasz szövetségre 100 ezer eurós pénzbüntetést rótt ki, és a szerb válogatott köteles zárt kapuk mögött játszani következő hazai tétmérkőzését. Ez az Észak-Írország elleni Eb-selejtező lesz március 25-én - írja az MTI. Az UEFA emellett úgy döntött, hogy mind a szerb, mind az olasz válogatott további egy hazai mérkőzését köteles zárt kapuk mögött rendezni, de ezt a büntetést két évre felfüggesztették.

Közben Vladimir Petrovic, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Bulgária elleni jövő szerdai barátságos találkozóra. A névsorban nincs ott Vladimir Stojkovic, az idei szezonban kölcsönben a belgrádi Partizánban védő kapus. Sajtóhírek szerint Petrovic azért hagyta ki a keretből a Sporting Lisszabon 27 éves, 37-szeres válogatott hálóőrét, hogy megelőzze az újabb rendbontást. A genovai olasz-szerb Eb-selejtező előtt a Partizan ősi riválisának, a belgrádi Crvena zvezdának a szurkolói hírek szerint fölrontottak a szerb válogatott csapatbuszára, és életveszélyesen megfenyegették Sztojkovicsot, amiért a Crvena zvezda korábbi kapusaként volt mersze a Partizánhoz hazaszerződni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szerb fellebbezés a 0-3-as döntés után
A Szerb Labdarúgó Szövetség megfellebbezi az európai szövetség (UEFA) pénteki ítéletét, mely szerint az olasz válogatott kapja a vendégszurkolók rendbontása miatt október 12-én félbeszakadt, genovai Európa-bajnoki selejtező...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
3-0-val az olaszoké a három pont!
Ezt bebukták a szerbek: az UEFA fegyelmi bizottsága 3-0-val az olaszoknak igazolta a néhány hete félbeszakadt Európa-bajnoki selejtezőt, s természetesen az ezzel járó három pontot is a taljánoknak ítélte. Az olaszoknak viszont...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu