Szerb fellebbezés a 0-3-as döntés után

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 30. 12:52
A Szerb Labdarúgó Szövetség megfellebbezi az európai szövetség (UEFA) pénteki ítéletét, mely szerint az olasz válogatott kapja a vendégszurkolók rendbontása miatt október 12-én félbeszakadt, genovai Európa-bajnoki selejtező három pontját, 3-0-s gólkülönbséggel.


Az UEFA fegyelmi bizottságának döntése alapján a szerbek zárt kapuk mögött kötelesek a következő hazai tétmérkőzésüket - a március 25-i, északírek ellenit - megrendezni, ezen kívül még egy találkozóra vonatkozóan hasonló büntetést kaptak, két évre felfüggesztve.

Az olaszok egy hazai mérkőzésüket játsszák zárt kapuk mögött, ám ennek a végrehajtását is felfüggesztette az illetékes UEFA-bizottság, amely az olaszokat 100 ezer, a szerbeket pedig 120 ezer eurós pénzbüntetéssel is sújtotta. Ezen kívül az UEFA arra kötelezi a szerb szövetséget, hogy tartsa távol szurkolóit az idegenbeli Eb-selejtezőktől.

„Fellebbezést nyújtunk be a hétfői határidőig" - közölte szombaton Tomislav Karadzic szövetségi elnök.

Az Eb-selejtezőt a 6. percben le kellett fújni Genovában, miután a vendéghuligánok pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára, így veszélyeztetve a játékosok testi épségét.

A drukkerek már napközben összecsaptak a rendőrökkel, és saját csapatuk buszát is megdobálták. A rendbontásban 16 ember megsérült, a polgármesteri hivatal legalább 80 ezer euróra (22,4 millió forint) becsülte a városban keletkezett károkat.

A szombati szerb lapok megkönnyebbülten kommentálták az ítéletet: a Press címe szerint "Rosszabb is lehetett volna", és az UEFA "megkegyelmezett" a szerbeknek. "Kaptunk egy utolsó esélyt" - írta a Blic, míg a Politika úgy fogalmazott: "Jól jöttünk ki az ügyből".

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu