3-0-val az olaszoké a három pont!

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 29. 15:53
Ezt bebukták a szerbek: az UEFA fegyelmi bizottsága 3-0-val az olaszoknak igazolta a néhány hete félbeszakadt Európa-bajnoki selejtezőt, s természetesen az ezzel járó három pontot is a taljánoknak ítélte. Az olaszoknak viszont rendezési hiányosságok miatt 100 ezer eurót kell befizetni büntetésként, illetve egy meccset zárt kapuk mögött kell megrendezniük, ha két éven belül ehhez hasonló eset még egyszer előfordul. A szerbek kétmeccses bezárást kaptak, ebből egyet felfüggesztve, a drukkerek pedig nem kaphatnak jegyet idegenbeli meccsre. 


Az olasz-szerb Eb-selejtező előtt és alatt történtek miatt - ahogy az várható volt - nagyon megbüntették a vétkes vendégeket. A szurkolói rendbontás miatt egész Genova felbolydult, a stadionban pedig tovább fokozódott a hangulat.

A szerb szurkolók a székeket feltépték, a szektorokat elválasztó plexiket összezúzták, a hálókat szétvágták, füstbombákat, petárdákat és görögtüzeket hajigáltak a pályára. A bezsongott huligánok többszöri felszólításra sem bírtak magukkal, így a játékvezető hat perc játékot követően lefújta a meccset. 

Nyonban pénteken hallgattattak meg a felek, ezután döntött a fegyelmi bizottság: 3-0-val az olaszoknak ítélte a három pontot, de a hazaiakat rendezési hiányosságok miatt 100 ezer euróra büntette. Emellett kimondta, hogy ha két éven belül ehhez hasonló eset még egyszer előfordul, egy meccsre be kell zárni a kapukat. 

A vandál szurkolók azt is elintézték maguknak, hogy egyetlen tikettet se kapjanak más országok stadionjaiba. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megúszhatják a szerbek a kizárást
Az előjelek alapján megúszhatja a kizárást az Európa-bajnoki selejtezőkről a szerb labdarúgó-válogatott, melynek szurkolói miatt múlt kedden le kellett fújni az olaszországi csoportmérkőzést....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Euro2012: Kapják be a szerbek!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) szerint nem fogadható el, hogy újrajátsszák a múlt kedden szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt, szerbek elleni Európa-bajnoki selejtezőt. Antonello Valentini, a FIGC főtitkára hétfőn úgy...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu