Bodnár: Össze kell kapnunk magunkat!

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 2. 18:02
A Debrecen első pontjára továbbra is várnunk kell a Bajnokok Ligájában, és bár Bodnár László sem tagadja, a csapat hullámvölgyben van, a Fiorentina ellen képesnek tartja magukat a jó eredményre. A Loki kulcsjátékosa szerint még ott van a fejekben az Újpesttől elszenvedett vereség, de olyan sűrű a program, hogy idejük sincs keseregni a történtek miatt.



Kevés csapat van a világon, amelynek teljesítményén előbb-utóbb ne látszana meg a sorozatterhelés, a heti két tétmérkőzés, így a Debrecent is utolérte a sorsa – talán korábban is, mint az várható volt. Ezzel Bodnár László sem tud vitába szállni.

„Tény és való, a csapaton érezni lehet a fáradtságot – nyilatkozta a SportHirado.hu-nak a Debrecen jobbhátvédje. – Tisztában voltunk vele, hogy a rengeteg elhalasztott meccset valamikor le kell játszanunk, így óhatatlanul is összecsúszik olykor a programunk, ami miatt szinte semmi időnk sem marad a pihenésre, a regenerálódásra. Ehhez azonban hozzá kell szoknunk, nincs más választásunk.”

„Személy szerint én is régen voltam kitéve ilyen sorozatterhelésnek, de aki profi labdarúgónak áll, annak ezt is el kell viselnie.”

A fizikai fáradtság mellett az utóbbi időszak sikertelensége is kihatással van a Loki játékosainak teljesítményére, legutóbb ráadásul a nagy rivális Újpest győzött a „cívisvárosban” egy, az utolsó pillanatokban értékesített tizenegyessel.

„El kell ismernem, a fejekben még ott van a vereség, de túl kell lépnünk rajta. Két nap múlva már Firenzében kell helyt állnunk, nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy hosszú napokig keseregjünk egy-egy számunkra kedvezőtlen eredmény miatt.”

Bodnár arra is emlékeztet, senki se higgye azt, hogy debreceni sajátosság a gyengébb bajnoki szereplés a BL-csapatok közül, elég, ha csak a Lyon vagy a Liverpool bajnoki bukdácsolását vesszük alapul. És hogy milyen hadrendben áll fel a Debrecen a jó formában lévő Fiorentina „oroszlánbarlangjában”?

„Ezt egyelőre mi sem tudjuk – replikázott a géppuskalábú bekk. – A pontos taktikát még nem vázolta fel Herczeg András (klubmenedzser), ezért arra a kérdésre sem tudok válaszolni, hogy egy vagy két csatárral kezdünk, de amikor arra kerül a sor, mindenki tudja majd a dolgát.”

A két együttes októberben már összemérte erejét a Puskás-stadionban, és egy rendkívül közönségszórakoztató meccsen három gólt is berámolt a Loki Frey kapujába. Apró szépséghiba, hogy a pontszerzéshez ez sem bizonyult elegendőnek.

„Volt mit tanulnunk a budapesti első meccsből, a zárt védekezésre sokkal jobban oda kell figyelnünk. A második félidőben már az történt a pályán, amit elképzeltünk; ha sikerül hoznunk azt a játékot, az eredmény sem marad el.”
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu