Bodnár: A baleset végigkíséri az életem!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 14. 15:09
Hosszú hallgatás után megszólalt Bodnár László, aki augusztus 28-án este halálos közúti balesetet okozott. A Debrecen válogatott védője elmondta, borzasztóan sajnálja, ami történt, a baleset emléke pedig egész életét végigkíséri majd. A futballistát pénteken egy évre szóló fogházbüntetésre ítélték, egy évre felfüggesztve.


A szerencsétlenül járt kerékpárost már nem támaszthatja fel Bodnár László, akit alaposan megviselt a két és fél héttel ezelőtti tragédia. A futballista azonban megtörte a csendet és elmondta gondolatait a történtekkel kapcsolatban.

Borzasztóan sajnálom a történteket – kezdte a hátvéd a dvsc.hu-n. – Egy életen keresztül végigkísér, nem lehet elfelejteni. Nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön. Mátészalkára indultam, meg akartam látogatni a szüleimet, Nyírbátorból kiérve megelőztem egy személygépkocsit, és amikor visszatértem a sávba, a biciklis előttem volt, és nem tudtam kikerülni az ütközést.”

„Próbáltam fékezni, de már késő volt. Nehéz nekem, aki még nem került ilyen helyzetbe, nem tudja átérezni. Tegnap voltam a családtagoknál, személyesen elbeszélgettünk másfél-két óráig, pozitívan álltak hozzám. Elmondták, hogy nem haragszanak rám, sok sikert kívántak a pályafutásomhoz és az élethez.”

„Azon a helyen, ahol a baleset történt, mécsest és virágot helyeztem el, illetve a temetőben is jártam. Ha nem leszek jobban, ha nem tudom feldolgozni, elképzelhető, hogy pszichológus segítségét kérem. Erről többet nem szeretnék beszélni, nem is tudnék.”

A sajtótájékoztatón Szima Gábor elnök is felszólalt, aki a média az esettel kapcsolatos szenzációhajhászását ítélte el.

„Az a meghurcoltatás, amelyben Bodnár Lászlónak része volt a sajtó részéről, a labdarúgónak, a DVSC-TEVA kiváló válogatott játékosának nem járt volna ki - fogalmazott Szima Gábor. - Amit néhány médium megengedett magának, több volt a soknál. Természetesen lehetőség van véleményt formálni, megírni a valóságot, de mindenképpen a valóságot. Objektíven kell tájékoztatni az olvasókat és a televízió nézőit. Nagyon sajnálatos, hogy néhány médium nem ezt tette, hanem szenzációt próbált kreálni. Ilyen balesetek sajnos előfordulnak, és ha nem Bodnár Lászlóval történik, akkor nem kap ekkora publicitást. ”

A nyíregyházi városi bíróság pénteken megállapította Bodnár László felelőségét halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, ezért egy évre szóló fogházbüntetéssel sújtotta, amelynek végrehajtását egy évre, próbaidőre felfüggesztette. Mellékbüntetésként 250 ezer forintos bírságot szabott ki a debreceniek válogatott védőjére. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu