BKV-győzelem a szomszédok ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 28. 18:22
Hazai pályán 2-0-ás győzelmet aratott a BKV Előre együttese az MTK Budapest második csapatával szemben. A mezőny legjobbja a mindkét félidőben betaláló Halgas Tibor volt, aki egymaga döntötte el a szomszédvárak összecsapását.


LABDARÚGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 8. FORDULÓ:
BKV ELŐRE - MTK II 2-0 (1-0)
Sport utca 200 néző . Vezette: Gaál Györgyi - Ortó, Demeter
BKV ELŐRE: Bácskai - Molnár, Páles, Gulyás (Varga 70.), Török, Forró, Halgas (Szőke 81.), Galántai, Baranyai, Benke, Csopaki. Vezetőedző: Gergely Károly
MTK II: Horváth â013 Vági, Bajusz (Ladiszlai 68.), Tóth, Présinger, Hauser, Busai, Nikházi, Gál (Kis 60.p), Szabó ( Kákosi 28.p), Eppel Edző: Simon Antal
Gólszerző: Halgas (26., 60.)
Sárga lap: Baranyai, Benke, Varga ill. Tóth, Nikházi
Piros lap: Nikházi (88.)

 

A BKV Előr a szomszédvár MTK második csapatát fogadta a Keleti csoport vasárnapi találkozóján. Hiábavalónak bizonyult a nyomasztó vendégfölény, hiszen gólt mégis a hazaiak szereztek az első félidő derekán, és a második félidőben közepén is, ez pedig döntőnek bizonyult, mivel a kék-fehérek csak helyzetekig jutottak


MTK fölénnyel, és néhány kisebb helyzettel indult a találkozó, úgy tűnt a vendégek gólja csak idő kérdése. A 20. percben válaszolt először a közlekedési gárda, a hazaiak egy kapufával jelezték, ők is a pályán vannak. Aztán a 26. percben egy MTK szöglet után a kifejelt labdát Halgas szelidítette meg a saját térfele közepén, és mivel nem zavarta senki megindult. Olyannyira nem vették komolyan a hazai játékost, hogy mintegy 70 méteres szóló után az ötös sarkánál találta magát s ha már ott járt higgadtan a rövid sarokba helyezett 1-0! Parádés gól volt!


A vendégek ezután is többet birtokolták a labdát de nem jutottak el igazi helyzetig. Nikházi két lehetősége említhető, de mindkétszer elpuskázta helyzetét a vendégjátékos. A szünetre tehát minimális hazai előnnyel vonultak a csapatok.


A második játékrészben fokozta a tempót a vendégcsapat, az első tíz percben gyakorlatilag végig a hazai térfélen folyt a játék. Az 55. perc hozta az első veszélyes BKV kontrát, de ekkor még Török eltotyogta a lehetőséget, öt perccel később azonban Halgas egy baloldali beadást fejelt a kapu közepébe, 2-0!


Ezután tovább folytatódott az MTK labdázgatás a hazai térfélen, de egyre kevesebb hit és elképzelés volt a vendégjátékosokban. Viszont egyre felszabadultabban és ötletesebben kontrázott a kölekedési gárda Az utolsó tíz percre a BKV már gyakorlatilag a saját büntetőterületére húzódott vissza, de ez is kevés volt az MTK fiataljainak, továbbra sem jutottak el igazi helyzetig sem. A legvégén Nikházi még teljesen feleslegesen ki is állítatta magát.


Összességében megállapítható, a fiatalos lendület kevés a győzelemhez, ha az ellenfél csapatában több első osztályt is megjárt rutinos játékos, a döntő helyzetekben jobb megoldást választ. A BKV Előre tehát teljesen megérdemelten szerezte meg a három pontot az ötlettelen MTK-s fiatalok ellen.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu