Behúzta az Újpest a Paks elleni meccset

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 26. 19:24
Az Újpest együttese 3-1-re győzte le hazai pályán a Paksot a labdarúgó Soproni Liga 12. fordulójának záró mérkőzésén. A találkozón Kiss Tamás révén a paksiak szereztek vezetést, de a korábban tizenegyest hibázó Kabát Péter egyenlíteni tudott. A hajrában előbb Korcsmár Zsolt, majd újra Kabát Péter talált be Kovács Attila hálójába.


Fotó: Besenyei Gergely

 

NB I, 12. FORDULÓ:
ÚJPEST – PAKS 3-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 4355 néző, vezette: Bognár (dr. Varga Zs., Pápai)
ÚJPEST: Balajcza – Dudics, Lipták, Korcsmár, Mijadinoski – Bori, Sándor (Jucemar, 75.), Bozics, Pollák (Foxi, 65.) – Kabát, Rajczi. Vezetőedző: Szentes Lázár.
PAKS: Kovács A. – Kriston (Vári, 67.), Salamon, Pandur, Hanák – Heffler, Böde, Sipeki, Csehi (Zováth, 74.) – Kiss T. (Báló, 86.), Tököli. Vezetőedző: Gellei Imre.
Gólszerző: Kabát (65., 90.), Korcsmár (82.) ill. Kiss T. (52.)
Sárga lap: Bozics (3.), Kabát (23.) ill. Böde (26.), Kriston (34.)

 

Az Újpest együttese a papírforma alapján kellemes ellenfél ellen léphetett pályára hazai pályán, hiszen a vendég Paks együttese az alsóházban tanyázik. A fővárosi együttes szurkolói így joggal bízhattak egy esetleges győzelemben.

 

Szentes Lázár vezetőedző a két Péternek, Kabátnak és Rajczinak szavazott bizalmat a támadósorban. A csatárkettős igyekezett is élni a bizalommal, mindketten nagy becsvággyal játszottak, de az első félidőben szinte be voltak oltva gól ellen.

 

Mert az Újpestnek bizony volt helyzete elég, a lila-fehérek egyszerűen még a száz százalékos ziccereiket sem tudták gólra váltani. Jellemző volt, hogy még a megítélt tizenegyest is kapu mellé lőtte Kabát, akit akár ki is lehetett volna állítani az első félidőben műesése után.

 

A másik oldalon Balajcza Szabolcsnak szinte nem is volt dolga, egy Heffler-lövésen kívül paksi támadójátékról nem is lehetett beszélni.

 

Szünet után meglepetésre a vendég tolnaiak jutottak előnyhöz: Tököli Attila pörgetett Kiss Tamáshoz, és a támadó Mijadonski szorításában a kapu jobb oldalába lőtt.

 

Az Újpest folytatta a helyzetek kihagyását, igaz, a 67. percben végre sikerült betalálniuk: Foxi lövését még védte Kovács Attila kapus, ám a labda Bori elé került. A szélső beadott, Rajczi lefejelte a labdát, Kabát pedig közelről a léc alá bombázott.

 

A 82. percben az újpesti fölény végül meghozta a vezetést: egy jobb oldali Kabát-szöglet után a hatalmas tömörülésből a korábban megsérült, emiatt bekötött fejjel játszó Korcsmár Zsolt fejelt, és a labda a bal sarokban kötött ki. A 90. percben az addig brillírozó Kovács kapus hibázott egyet, Kabát közelről a hálóba kotort, kialakítva ezzel a végeredményt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu