Baumgartner döntött a Gyirmót javára

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 18. 19:42
Nehezen, de 1-0-ra győzött hazai pályán a Gyirmót együttese a Zalaegerszeg ellen az NB II Nyugati csoportjának 11. fordulójában. Az első félidőben jó iramot és sok helyzetet láthattak a nézők, a hálók azonban nem rezdültek. A második játékrészben beszorították a vendégeket a gyirmótiak, de csak a 89. percben tudtak gólt lőni Baumgartner révén.


LABDARÚGÁS, NB II, 11. FORDULÓ:
GYIRMÓT – ZTE B 1-0 (0-0)
Gyirmót, 350 néző. Vezette: Király K. (Huszár B., Szabó P.)
GYIRMÓT: Molnár L. – Kiprich (Pápai 90.), Kozmér, Böjte, Szabó Cs. – Pirka, Horváth R., Baumgartner, Nagy L. – Ribi (Polyák, 69.), Kovacsics (Nyári, 90.). Vezetőedző: Kiprich József
ZTE B: Pogacsics – Bozsoki, Balogh T., Varga R., Rácz – Zsömlye (Ferkó 90.), Mirceta, Horváth A., Kottán – Fülöp (Kámán, 82.), Sági (Vittman, 75.). Vezetőedző: Dobos Sándor
Gólszerző: Baumgartner (89.)
Sárga lap: Horváth A. (64.), Kottán (71.), Zsömlye (77.), Varga R. (89.)

Jó iramban kezdődött el a találkozó, az első tíz percben már mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség. Először a vendégek veszélyeztettek Sági tizenhat méteres lövésével, majd a hazaiak részéről Baumgartner lőtt nem sokkal a kapu fölé.

A folytatásban a hazaiak irányították a találkozót, és a 19. percben könnyen vezetéshez is juthattak volna Ribi révén. Pirka éles szögből leadott lövése után a labda Pogacsicsról a gyirmóti Ribi elé pattant, aki négy méterről lőtt, ám Balogh az utolsó pillanatban menteni tudott.

Az első félidő második részében sem vettek visszább a tempóból a csapatok, és csak a két kapuson múlt, hogy nem láthattak gólt a kilátogató szurkolók. A zalaegerszegieknél Sági tizennégy méteres lapos lövésénél védett szépen Molnár, míg a hazaiaknál Nagy László tekert jobb lábbal a kapu bal felső sarka felé, ám Pogacsics bravúrral szögletre ütötte a labdát.

A második játékrész eleje már közel sem hozott olyan iramot, mint ahogy az első befejeződött. A hazaiak ugyan többet birtokolták a labdát, ám sokszor pontatlanul játszottak. A legnagyobb lehetőség Kovacsics nevéhez fűződik, mikor huszonhárom méterről lőtt szabadrúgásból a jobb felső sarok felé, ám Pogacsics hatalmas bravúrral hárított.

A folytatásban is a gyirmótiak irányítottak a találkozón, ám képtelenek voltak feltörni a jól megszervezett zalaegerszegi védelmet.

Pár perccel a mérkőzés vége előtt már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a 89. percben szabadrúgáshoz jutottak a gyirmótiak. Kovacsics középre tartó lövését hárította Pogacsics, ám a labda Baumgartner elé pattant, aki két méterről lőtt a kapuba.

EDZŐSZEMMEL:
Kiprich József: - Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, kilencven percen keresztül támadtunk, de csak a végén tudtunk gólt lőni.
Dobos Sándor: - A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna. A fiatal csapatom megérdemelt volna legalább egy pontot.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu