Barcelona-szurkoló Chelsea-mezben

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 28. 09:08
Juliano Bellettit a mai napig hatalmas tisztelet övezi Barcelonában a 2006-os Bajnokok Ligája-döntőben szerzett gólja miatt, ám kedden ellenfélként tér vissza a katalán fővárosba. A Chelsea játékosát a Barca TV londoni otthonában kereste fel, hogy beszámoljon angliai élményeiről, és felidézze a dicső barcelonai múltat. A Londonban középpályássá "változtatott" bekk szívesen és gyakran tér vissza korábbi sikerei színhelyére, ahol az emberek a mai napig leszólítják az utcán, hogy megköszönjék neki azt az emlékezetes párizsi találatot.


 


- Hogy érzi magát Londonban és a Chelsea-nél? Megszokta már teljesen a környezetváltást?
- Nem volt nehéz beilleszkednem, hiszen London fantasztikus város, ráadásul a csapatnál rengeteg a brazil és a portugál labdarúgó. A Chelsea mindent megtesz azért, hogy otthon érezzem magam. Nagyszerű klub nagyszerű játékosokkal; hálás lehetek a sorsnak, hogy itt lehetek.

- Éppen a Barcelona egyik legnagyobb ellenlábasához szegődött el. Ez nem okozott kellemetlenséget a kezdetekben?
- Az emberek tisztelnek engem Londonban a barcelonai múltam miatt. A Chelsea néhány évvel ezelőtt a Barcelona ellen aratta történelme egyik legfontosabb győzelmét (4-2), és ez jócskán hozzájárult ahhoz, hogy jó szívvel gondoljanak a katalánokra.

- Hogyan sikerült megbarátkoznia az új posztjával?
- Spanyolországban a védelem minden részén feltűntem, ám a Chelsea-nél a középpályán számítanak rám, akárcsak korábban Brazíliában. Éppen emiatt Londonban jóval többször érek oda a kapu elé, és a találatokkal sem vagyok adós. Kivételes képességű játékosok vesznek körül, nagyban megkönnyítik a dolgomat. Nem tudom, hogy visszatérek-e bármikor is a védelembe, jól érzem magam a pálya közepén.

- Mire számít, milyen fogadtatás várja majd a Chelsea labdarúgójaként?
- Őszintén szólva, fogalmam sincs. Mióta elszerződtem, még nem látogattam el a Camp Nouba, bár többször is megfordult a fejemben. Biztosan különös érzés lesz. Három szép évet töltöttem el ott, nyertem bajnokságot és Bajnokok Ligáját. Sok nagyszerű játékos csak álmodozik arról, hogy a Barcában szerepeljen, nekem pedig sikerült, nem is akármilyen eredményekkel. Imádom a klubot és a várost, ez mit sem változott 2007 nyara óta.

- Mire gondolt, amikor a Chelsea-t sorsolták a Barca mellé?
- Nem tudtam elhinni. Azzal a klubbal kerültünk össze, amely kifogástalanul bánt velem, és a szurkolókkal is jól kijöttem, így érthetően furcsa lesz a gránátvörös-kékek ellen játszani.

- Sokszor eszébe jut az a párizsi gól?
- Amikor visszatérek Barcelonába, mindennap bevillan. Nem szeretnék a múltban élni, de sokszor és sokan eszembe juttatják a találatot (az Arsenal ellen a 2006-os Bajnokok Ligája-döntőben – a szerk.). A hátvédek ritkán találnak be ilyen kiélezett szituációban, és döntenek el ennyire fontos mérkőzést. Barcelonában az emberek a mai napig megállítanak az utcán, hogy megköszönjék azt az estét. Az a gól életem végéig el fog kísérni.

- Tartja még a kapcsolatot volt játékostársaival?
- Nem annyira, mint korábban. Eléggé szétszóródtunk: Ronaldinho a Milanban játszik, Thiago Motta pedig szintén Olaszországban, a Genoában futballozik. Az együttesnél dolgozókkal szoktam üzeneteket váltani, és a klubtól már elszerződött braziloktól sem szakadtam el. Amikor az időm engedi, átruccanok Barcelonába: nagyszerű város, egyszerűen imádok ott lenni.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu