Az újvárosiak meglepték a Felcsútot

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 1. 15:06
A Fejér megyei rangadó 1-1-es döntetlennel zárult Dunaújvárosban a labdarúgó NB II nyugati csoportjának 13. fordulójában, ahol a vendég Felcsút szerzett vezetést Fejes András góljával, s a végig támadó hazaiak csak a 91. percben tudtak egyenlíteni Csorba fejesgóljával.


LABDARÚGÁS, NB II NYUGATI CSOPORT, 13. FORDULÓ:
DUNAÚJVÁROSI FC – FELCSÚT SE 1-1 (0-1)
Dunaújváros, 600 néző. Vezette: Németh Ádám (Deutsch, Kepe)
DUNAÚJVÁROS: Bartus – Facskó B., Rátkai, Pénzes, Nagy A. – Szauter (Csorba P., 89.), Scott – Fröhlich (Drozdik, 86.), Micskó (Heffler, 61.), Nagy I. – Simpson. Vezetőedző: Nagy Tibor
FELCSÚT SE: Kozma – Vadász, Makrai, Trampler, Pető – Gálos, Székesi, Sándor I. (Halászi, 75.), Fejes (Szabó P., 86.) – Móri, Bölcsföldi (Varga I., 55.). Vezetőedző: Szíjjártó István.
Gólszerzők
: Csorba P. 91. perc ill. Fejes A. 15. perc

Megyei rangadóra került sor az NB II Nyugati csoport 13. fordulójában, bár a rangadó kifejezés kissé túlzás, látva a két együttes tabellán elfoglalt helyezését. A hazaiak már annak is örülnek, hogy elkerültek az utolsó helyről, de Nagy Tibor vezetőedző érkezésével mintha felfelé ívelő formát mutatna a gárda, míg a Felcsút tavaly az élmezőnyhöz tartozott, most viszont szürke középcsapattá váltak a Szíjjártó-tanítványok, hiszen az összecsapás előtt a nyolcadik helyen álltak.

Ettől függetlenül a vendégek számítottak a találkozó esélyeseinek, ami az első félidőben cseppet sem látszott a játékon.

A rendkívül motivált Dunaújváros nekitámadott ellenfelének, s a kapujához szorította a látogatókat, akik szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni az agresszív újvárosiakkal. A piros-fehérek azonban nem tudtak élni a mezőnyfölényükkel, a labda inkább a két tizenhatos között pattogott, így a kapusoknak sem sok dolguk akadt.

A felcsúti stabilitást egyébként is veszélyeztette, hogy két alapemberük, Kocsis Gábor és Domján Attila hiányzott, előbbi sárga-, utóbbi piros lapja miatt. (Domjánt a Pécs elleni 1-1 során állították ki.)

Aki nem ismeri a hazai futball körülményeit, nem mondta volna meg, hogy a DFC az utolsó előtt helyen szerénykedik a tabellán, különösen Heffler volt elemében, de a többiek is beálltak a sorba, és nyoma volt a korábbi időszakban mutatott, olykor lehangolt játéknak.
Nagy Tibor fiainak az sem vette el a kedvét, hogy teljesen váratlanul vezetéshez jutott a Felcsút, Fejes András játszotta át a hazai védelmet, s lőtt a kapu közepébe.

A szünetben vélhetően Nagy Tibor is hangoztatta, hogy a futball már csak ilyen: amelyik csapat támad és kihagyja a helyzeteit, azt megbünteti az ellenfél. Ennek ellenére talán sikerült elhitetni a játékosaival a szakembernek, hogy a Felcsút ellen lehet keresnivalójuk, s ez a második játékrészben már az eredményen is megmutatkozott.

Csorba Péter gólja egalizálta az állást a 91. percben, s ezzel legalább valami visszajött a hazaiaknak, akik az egy pontot feltétlenül megérdemelték a mutatott játék alapján.

Az eredmény bizony a Felcsútnak lett kínos, s már csak a hosszabbításban bízhattak, de akkor már nem változott az állás. A vendégek ugyan az előző fordulóban is 1-1-es döntetlent játszottak, de akkor az NB I-re pályázó Pécs volt az ellenfél. Most pedig a bentmaradásért küzdő Dunaújváros, akik értékes egy pontot szereztek.

EDZŐSZEMMEL:
Nagy Tibor, a Dunaújváros vezetőedzője: - Úgy érzem, többbet tettünk ma a győzelem megszerzéséért, jobban játszottunk ellenfelünknél, de az igazán nagy bravúr ezúttal nem sikerült. Gratulálok a játékosaimnak.
Szijjártó István, a Felcsút vezetőedzője: - Mai teljesítményünkre nem lehetünk büszkék, s még az sem lehet a mentség számunkra, hogy Kocsis és Domján eltiltás miatt hiányzott.




 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu