Az év klubmeccsére készül Franciaország

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 29. 17:16
Ha a Lyon-Bordeaux meccsről szeretnénk valamit mondani, akkor viccesen „Kajások-Piások” összecsapásként aposztrofálnánk e két csapat Bajnokok Ligája-randevúját. A negyeddöntő, azaz a tét nagysága azonban cseppet sem ad okot a poénkodásra: francia élcsapatok még sohasem találkoztak ilyen magas szinten nemzetközi kupában. Az idei bajnokságban, Lyonban a Bordeaux győzött.


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
LYON - BORDEAUX -  kedd, 20.45 - ÉLŐben a SportHíradón!
Lyon, Stade Gerland
Várható kezdőcsapatok:
LYON: Lloris - Réveillere, Cris, Boumsong, Cissokho - Toulalan, Källström - Govou, Pjanic, Delgado - Lisandro López.
BORDEAUX: Carrasso - Chalmé, Ciani, Henrique, Trémoulinas - Sané - Plasil, Fernando, Gourcuff, Wendel - Samah.

Lyon köztudottan a gallok gasztronómiai fellegvára, míg Bordeaux-val kapcsolatban talán említeni sem kell a finom és méltán világhírű bort. Étel és ital „találkozása”, két nagycsapat ütközete, Franciaország sava-borsa vár a futballrajongókra kedden este 20.45-től.

Az állandó BL-résztvevő, ám ott kiugró eredményt még nem produkált Lyon pihentetett néhány sztárt a Grenoble elleni bajnokin, Lisandro López és César Delgado is csak csereként jutott szóhoz a 2-0-ra megnyert meccsen. Utóbbi a lefújás előtti pillanatokban gólt is szerzett. 

Jean-Alain Boumsong valószínűleg visszatér izomsérüléséből, de az egyébként is kevés szerephez jutott Francois Clerc, Cleber Anderson duó nem lesz hadrafogható.

A Bordeaux-nak is megvan a maga baja: Marc Planus, a középső védő már egy ideje viaskodik sérülésével. Grégory Sertic szintén hiányzik majd.

A vendégeknél a legnagyobb érvágást azonban Alou Diarra hiánya jelentheti, hiszen az Olympiakosz elleni lapja miatt eltiltott középpályás nélkül tulajdonképpen mínusz egy emberrel játszik a Bordeaux.

A Lyon és a Bordeaux ebben a szezonban egyszer már találkozott egymással, tavaly december közepén Samah 86. percben szerzett fejesgóljával a Stade Gerland-ból hozta el a három pontot a bajnoki címvédő.

Jobb gólarányának köszönhetően a Bordeaux vezeti a tabellát, ám legutóbb a Marseille-től kikapott a Ligakupa-fináléban. Az e pillanatban két ponttal kevesebbet gyűjtő Lyon életét is a marseille-iek keserítették meg bő egy hete, igaz, akkor az bajnoki meccs volt.

Igazán jó formában egyik csapat sincs, de egy ilyen derbinél ez nem mérvadó. A Lyon mellett szólhat a hazai pálya előnye, a Bordeaux mellett pedig a már említett bajnoki győzelem...

Meglátjuk. A meccset kedden 20.45-től a SportHirado.hu ÉLŐben közvetíti. 

 

Claude Puel, a Lyon vezetőedzője:
A Bajnokok Ligája-mérkőzéseket nem lehet összevetni a bajnoki meccsekkel, teljesen új szituáció lesz ez mindkét csapat számára. A kiírás elején azt határoztuk meg célként, hogy bejussunk a negyeddöntőbe. Ezt a Real Madrid kiverésével már teljesítettük, nem fogunk feszengeni. A Bordeaux előnyösebb helyzetben van abból a szempontból, hogy otthon játssza a visszavágót, de ez önmagában még nem dönti el a párharcot.

 

Laurent Blanc, a Bordeaux vezetőedzője:
Nem kell sokat erőlködnie az embernek, hogy egy ilyen mérkőzésre motiválja a játékosait. A bajnoki meccsekből ha nem is lehet messzemenő következtetéseket levonni, de nagyjából tudjuk, mire számíthatunk. Kemény küzdelmet várok, már csak azért is, mert ellenfelünk a Real Madridot búcsúztatta az előző körben. Az angolok és az olaszok már szokva vannak a házirangadókhoz, itt volt az ideje, hogy mi, franciák is kipróbáljuk.

 

 

A két csapat formája:
Lyon

Grenoble 2-0 (bajnokság, otthon)
Marseille 1-3 (bajnokság, idegenben)
Saint-Etienne 1-1 (bajnokság, otthon)
Real Madrid 1-1 (Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó, idegenben)
Boulogne 0-0 (bajnokság, idegenben)

Bordeaux

Marseille 1-3 (Ligakupa-döntő, semleges pálya)
Lille 3-1 (bajnokság, otthon)
Olympiakosz Pireusz 2-1 (Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó, otthon)
Monaco 0-0 (bajnokság, idegenben)
Auxerre 1-2 (bajnokság, otthon)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bayern-MU: Dávid Góliát ellen
Ryan Giggs a mai napig párás szemmel gondol vissza az 1999-es BL-döntőre, de bízik benne, a Manchester United a mostani kiírás negyeddöntőjében nem szenved meg annyira a Bayern Münchennel. Sir Alex Ferguson csapata milánói...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu