Az Atlético maradásra ösztönzi Aguirrét

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 7. 16:05
Miguel Ángel Gil Marín, az Atlético Madrid tanácsadó testületének képviselője maradásra ösztönzi a fővárosiak mexikói trénerét, Javier Aguirrét. A gárda nagy reményekkel vágott neki a szezonnak, de végül ezúttal sem tudtak beleszólni a bajnoki cím sorsába, ráadásul jelen állás szerint a dobogóról is lemaradnak. Ennek ellenére Aguirre nyugodtan elkezdheti tervezni a következő idényt.


A csapattól 2007 nyarán a Liverpoolba távozott az együttes meghatározó alakja, a csapatkapitány Fernando Torres. Helyére, pontosabban pótlására ugyan olyan komoly nemzetközi tapasztalatokkal bíró játékosok érkeztek, mint Diego Forlán, José Antonio Reyes, valamint Simao Sabrosa - illetve Sergio Agüerro is egyre inkább beérik -, ám ennek ellenére az együttes teljesítménye hullámzó volt.

 

 

Parádés előadásokat meglepő kisiklások követték, három fordulóval a bajnoki zárás előtt a Racing Santanderrel és a Sevillával futnak versenyt a BL-indulást jelentő negyedik helyért. A madridiak egyelőre két-, illetve hárompontos előnyben vannak legfőbb riválisaikkal szemben.

 

 

Gil Marín a napokban egyeztetett Quique Sánchez Floresszel is, de megállapodás nem született. A Getafe és a Valencia korábbi trénerének így még várnia kell, hogy visszakerüljön a spanyol futball vérkeringésébe. Mentségére szóljon: a Valenciában őt 2007 októberének végén váltó Ronald Koeman sincs már a helyén, a hollandot nem sokkal a Spanyol Kupa megnyerését követően küldték el a bajnokságban a kiesés szélére jutó gárdától.

 

 

A dicső bajnoki múlttal, kilenc aranyéremmel büszkélkedő együttes az 1995-1996-os cím megnyerését követően vár az újabb diadalra, miközben két idényt a másodosztályban is kénytelenek voltak lehúzni.

 

 

A mexikói válogatottat 2002-ben elhagyó, 49 éves Aguirre négy éven keresztül volt az Osasuna szakmai munkájának első számú irányítója, mielőtt 2006-ban átvette az Atlético irányítását. A madridiak, immár a mexikóival a kispadon, a 2006-2007-es idényt a hetedik helyen zárták, majd indulhattak Intertotó-kupában, ahonnan meg sem álltak az UEFA-kupáig. Ott azonban a legjobb 32 között az angol Bolton 1-0-s összesítéssel búcsúztatta őket.

 

 

A mexikói trénernek már csak azért sincs túl sok oka az aggodalomra, hiszen a tanácsadó testület úgy döntött: 2010-ben lejáró szerződése automatikusan érvényben marad, ha a csapat kivívja legalább az UEFA-kupában való részvétel lehetőségét. Ráadásul egyelőre még a BL-ről sem kell lemondaniuk....

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu