„Az Anfield Road más tészta lesz"

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 4. 16:01
Zoran Szpisljak, a Debrecen edzője szerint ugyan nagy élmény lett volna a Real Madriddal és a Milannal egy csoportba kerülni, ám a Loki számára kisorsolt három ellenfelet is respektálni kell. A szakember a hajdúságiak hivatalos honlapján elmondta, a meglepetés eléréséhez mindenkinek a maximumot kell nyújtania a csoportmérkőzések során. Közben egyébként a BL-kereteket is le kellett adni, amelyben természetesen már az új játékosok, Laczkó Zsolt, Szélesi Zoltán, Mirszad Mijadinoszki és Feczesin Róbert is helyet kaptak.


Ha valakinek, neki van összehasonlítási alapja a külföldi és a hazai labdarúgást illetően. Zoran Szpisljak ugyanis Szerbiából Wales fővárosába, Cardiffba vándorolt ki annak idején és tanulta meg a szakmai alapokat a sportág legjobb tanáraitól. Dolgozott a Tottenhamnél , majd a Southamptonnál is, hogy aztán visszatérjen a kontinensre és hazának jelenlegi legjobb csapatának eredményességét segítse elő tudásával.

A fiatal szakember is - ahogy mindenki más - amondó, hogy a Liverpool lesz a legnehezebb ellenfele a Lokinak a csoportkör során.

„A legnagyobb név kétségkívül a Liverpool, de a Lyon és a Fiorentina is figyelemreméltó eredményeket ért el a nemzetközi porondon. Az biztos, hogy egyik ellen sem lesz könnyű dolgunk" - fogalmazott Szpisljak, aki hozzátette, hogy a Real Madriddal és a Milannal egy kvartettbe kerülni talán nagyobb élmény lett volna.

Az első,  szeptember 16-i mérkőzés már a nyakunkon van. Egy Liverpool szintű csapatot nem is kell nagyon feltérképezni, a videómegosztók, közösségi oldalak többségén tömegével találhatjuk róla a különböző felvételeket. No, meg ugye a televíziós közvetítések...

„A csapat az eddigi BL-mérkőzésein bebizonyította, hogy jó fizikális állapotban van és mentálisan is erős. Persze az Anfield Roadon pályára lépni más tészta, de nem szabad, hogy megremegjenek a lábak. Elszántan, az ellenfelet tisztelve kell kifutni a gyepre, mint ahogy eddig is tettük. A lelki tényezőknek fontos szerepük van és lényeges az is, hogy minél jobban megismerjük az ellenfelet. Ezért is töltöttünk és töltünk most is sok időt meccsnézéssel" - folytatta a szerb edző. 

„Dolgoztam az angol futballban, tudom, hogy milyen felfogásban játszanak ott a csapatok. Egy olyan Premier League-ben szereplő gárdát, mint a Liverpool, amely nemegyszer megnyerte már a Bajnokok Ligáját, és nagyon sok jó kvalitású játékosa van, respektálni kell. A labdarúgás történetében azonban volt már rá példa, hogy egy kiscsapat hatalmas meglepetést okozott, miért ne fordulhatna elő velünk is hasonló? Ehhez persze mindenkinek a maximumot kell majd nyújtania."

A DEBRECEN BAJNOKOK LIGÁJA KERETE:
1 Vukašin Poleksić
12 Djordje Pantić
87 Verpecz István
 
2 Szűcs István
10 Bodnár László
16 Komlósi Ádám
17 Mészáros Norbert
21 Fodor Marcell
22 Bernáth Csaba
24 Mirsad Mijadinoski
69 Korhut Mihály
 
4 Leandro
7 Dombi Tibor
8 Laczkó Zsolt
25 Szelesi Zoltán
27 Bódi Ádám
30 Kiss Zoltán
33 Varga József
77 Czvitkovics Péter
81 Katona Attila
 
6 Luis Ramos
11 Feczesin Róbert
14 Rudolf Gergely
15 Rezes László
19 Vinicius
39 Adamo Coulibaly
41 Oláh Lóránt
55 Szakály Péter

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu