Atlético Madrid: újabb vereség Mexikóban

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 17. 09:27
Hiába számít a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) egyik esélyesének az Atlético Madrid gárdája, erős a kezdője, hosszú a kispadja, szerződtetett ismert, már érett klasszisokat idén nyáron is, a felkészülés elején második barátságos mérkőzését is 1-0-ra veszítette el a szezonra éppen Mexikóban készülő együttes.


 

A Cruz Azul elleni összecsapást, amelyet erős zivatar előzött meg a mexikói fővárosban, Edger Andrade hetedik percben szerzett gólja döntötte el. A mexikói csapat ezzel a győzelemmel avatta fel új szerelését.

 

Pedig a találkozón a végig motiváltan és agresszívan játszó spanyol együttes akarata érvényesült, különösen az első félidőben, bár mindez a végeredményben nem látszódott meg. A játék képe és a peches vereség hasonló volt az előző, szintén vesztes találkozóéhoz.

 

Azért sokat elmond a mérkőzésről, hogy annak legjobbja Yosgart Gutiérrez, a Cruz Azul kapusa volt. Az Atlético támadójátéka ezúttal is az uruguayi Forlánra épült, de a nagyon szigorúan őrzött csatár hiába játszott még így is gólveszélyesen az első felvonásban – a szünetben lecserélték –, képtelen volt az ellenfél hálójába találni.

 

Az első játékrészt követően Aguirre négy cserével próbálta frissíteni csapatát, majd további három játékosának is lehetőséget adott, de hiába maradt a fölény, mindezt nem tudta gólra váltani a spanyol csapat.

 

Az új szerzemények közül kezdőként kapott lehetőséget és először védhetett az együttesben a Lyontól szerződtetett francia válogatott, Gregory Coupet. A cseh Tomas Ujfalusi először játszhatott kezdőként, míg a másodszor kezdő, volt portói Paulo Assuncaót a szünetben másodszor is az ex-amszterdami John Heitinga váltotta.

 

A Recreativótól szerződtetett Sinama Pongolle első nekifutásra kezdőként hatvan percet kapott a mexikói mestertől. Az öt új igazolásból tehát négy kezdőként játszhatott ezúttal, de a csapatot különben is megkeverte Javier Aguirre. Na igen, ha van miből „főzni”…

 

Az Atlético a Tigres Monterrey ellen folytatja felkészülését július 19-én, majd a mexikói túrát 23-án a Toluca elleni összecsapás zárja.

 

Azt követően augusztus 13-án már a BL-ben lesz fellépése az együttesnek, a Málaga elleni bajnoki rajtig (augusztus 31.), pedig letudja a BL-visszavágót is, valamint részt vesz a Terese Herrera-tornán, amelyet augusztus közepén rendeznek.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:
Cruz Azul (mexikói) – Atlético Madrid (spanyol) 1-0 (1-0)
Mexikóváros, vezette: Fábian Delgado
Cruz Azul: Yosgart Gutiérrez - Joaquín Beltrán (Castro, 79.), Julio César Domínguez, Rogelio Chávez (Lozano, 65.), Carlos Bonet (Lugo 62.) - Gerardo Torrado, Edgar Andrade (Vela, 62.), Christian Riveros (Velasco, 78.), NicolásVigneri (Ceballos, 46.) - César Villaluz, Miguel Sabah
Atlético Madrid: Gregory Coupet - Antonio López (Pernía, 60.), Pablo Ibañez (Perea, 87.), Tomas Ujfalusi - Jorgosz Szeitaridisz (Valera, 60.), Paulo Assuncao (Heitinga, 46.), Raúl García (Rubén Ramos, 70.), Maxi Rodríguez (Miguel, 46.) - Simao Sabrosa (Luis García, 46.), Sinama Pongolle(Costa, 60.), Diego Forlán (Cléber, 46.)
Gólszerző: Edgar Andrade (7.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu