Ami Nagynak pech, az a Panának elsőség

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 9. 22:29
Borzasztó szerencsétlenül nyúlt bele Karagunisz lövésébe a szünetben becserélt Nagy Zoltán. A magyar kapus hibája miatt a Panathinaikosz végül 1-0-ra nyert az Anorthoszisz ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjának hatodik, záró fordulójában. Mivel Brémában 2-1-re elvérzett az Internazionale, így a görögök ünnepelhetik a csoportelsőséget.


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT, 6. FORDULÓ:
PANATHINAIKOSZ – ANORTOSZISZ 1-0 (0-0)

Athén, Szpirosz Luisz Stadion, 59 000 néző, vezette: Bertrand Layec.

PANATHINAIKOSZ: Galinovic – Vintra, Gumasz, Sarriegi, Szpiropoulosz – Ciolisz, Simao, Gilberto Silva – Cleyton (Szalpingidisz, 65.), Karagunisz (Ivanschitz, 90.) – Manciosz (Rukavina, 83.). Vezetőedző: Henk ten Cate.

ANORTOSZISZ: Beqaj (Nagy, 46.) – A. Consztantinou, Katszavakisz, Dellasz (Frouszosz, 46.), Leiwakabessy – Szkopelitisz, Dobrasinovic – Bardon, Nikolaou, Laban – Hawar. Vezetőedző: Temuri Kecbaja.

Gólszerző: Karagunisz (69.)

Sárga lap: Szkopelitisz (34.), Frusszosz (53.), Szpiropoulosz (74.), Mate Junior (90.), ill. Dobrasinovic (71.)

 

Normál esetben nem fordulhatott volna elő, hogy a B csoport utolsó körében ne a Werder Bremen-Internazionale összecsapás legyen a játéknap rangadója, ám ebben a négyesben szinte minden a feje tetejére állt. Mivel az olaszok már korábban bebiztosították továbbjutásukat, a német futballisták pedig kirúgatták magukat a BL-ből, ezúttal a Panathinaikosz-Anorthoszisz csata lépett elő csúcsmeccsé.

 

 

Ennek a találkozónak a tétje nem más volt, mint a 2008-2009-es sorozatban maradás, a mesés pénz, a presztízs megszerzése volt - egy görög-ciprusi párosításnál talán magyarázni sem kell, miért. Ráadásul a találkozónak Nagy Zoltán kapus révén magyar érdekeltsége is lehetett volna – ha az utolsó pillanatban Timur Kecbaja vezetőedző nem az albán Arjan Beqajt nevezi a kezdők közé.

 

A forduló előtt a görögök két-két győzelem és vereség mellett egy döntetlennel, azaz hét ponttal várták a kedd estét, az ellenfél egy-egy győzelemmel és vereséggel, illetve három döntetlennel, vagyis hat egység összegyűjtése után indulhattak csatába.

 

Ciprus hősei egyetlen sikerüket éppen a hellén ifjak ellen aratták, október elsején odahaza nyertek 3-1-re. Mi kellene több egy izgalmas és várhatóan ölre menő derbihez? A Pana-futballisták mindenesetre habzó szájjal, bosszútól fűtve vonultak ki az athéni gyepre…

 

Hatvanezer, meglepetésre elég nyugodt szurkoló ülte végig a találkozót, amely egyetlen momentumtól eltekintve dögunalmasra sikeredett. Ezt a pillanatot viszont Nagy Zoltánnal együtt mi is elfelednénk: a 69. percben egy védelmi hibát követően Karagunisz csapott le a labdára, a görög 15 méterről kapura bombázott, a magyar hálóőr pedig beszerencsétlenkedte a labdát a kapujába (1-0).

Ennyi, ez döntött, az elmúlt időszakban remek formát mutató kapus kiejtette övéit a nemzetközi porondról, míg az ellenfelet a négyesfogat élére röpítette.

 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK ,LIGÁJA, B CSOPORT, 6. FORDULÓ:
WERDER BREMEN – INTERNAZIONLE 2-1 (0-0)

Bréma, Weserstadion, 34 000 néző, vezette: Peter Fink.

WERDER BREMEN: Wiese – C. Fritz, Mertesacker, Prödl, Boenisch – Frings – Vranjes (Niemeyer, 89.), Hunt – Özil (Jensen, 90.) – Rosenberg, Pizarro. Vezetőedző: Tomas Schaaf.

INTERNAZIONLE: Julio Cesar – Maicon, Materazzi (Maxvell, 46.), Cordoba, J. Zanetti – Muntari (Balotelli, 71.) – Cambiasso, Burdisso – Mancini – Quaresma, Adriano (Ibrahimovic, 46.). Vezetőedző: José Mourinho.

Gólszerző: Pizarro (63.), Rosenberg (82.), ill. Ibrahimovic (88.)

Sárga lap: Frings (28.), Fritz (83.), ill. Muntari (69.) Balotelli (88.)

Meglepetésre csupán másodrangú mérkőzéssé avanzsált a Bremen-Inter találkozó, amelyen legfeljebb a lőtt gólok és a szerzett pontok után kapott anyagi juttatásért küzdhettek a felek.

 

No, ne legyünk ennyire igazságtalanok, hiszen az Inter a csoportelsőség bebiztosításáért, a Bréma pedig az UEFA-kupát jelentő harmadik pozícióért lépett pályára. José Mourinho csapata ennek megfelelően igen erős csapatot küldött fel a pályára, az egyetlen igazán nagy hiányzó Zlatan Ibrahimovic volt.

 

Úgy tűnt, tulajdonképpen nincs is szükség a svéd gólgyárosra, hiszen lendületesebben kezdtek a vendégek. Sokáig úgy tűnt, ez a csoport lesz a „semmittevés" csoportja, ám szerencsére a második félidőre összeszedték magukat a játékosok.

 

A második félidőben Pizarro javított valamelyest statisztikáján, tucatnyi helyzet után a 63. percben végre bevette Júlio César kapuját. Igaz, ehhez is kellett egy kapushiba, a brazil hálóőr ugyanis éppen elé tolta ki Özil bombáját (1-0).

Nem lankadtak a vendéglátók, és kilenc perccel a vége előtt eldöntötték a mérkőzést. Ezúttal is Özil volt a „kiötlő", balról belőtt labdáját csaknem kilenc méterről, középről Rosenberg vágta be a ketrecbe (2-0).

 

S ha már bejött, Ibrahimovic is betalált: nem is akármekkora gólt ragasztott a hazai kapuba. A 88. percben unta meg csapata alárendeltségét a svéd sztár, majd 24 méterről csodálatosan csavart a bal sarok felé. Wiese kapus mindent megpróbált, ám a labda a kapufáról a jobb alsó sarokba csapódott (2-1).

 

Mindegy. Az Interen ez sem segített, s ezzel a bakival a második helyre csusszant. José Mourinho fiai ettől függetlenül a legjobb 16 közé léphettek.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu