Aláír a Vasas-játékos az orosz ligába

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 3. 11:53
Hétfőn átesett a rutinszerű orvosi vizsgálatokon, kedden aláírhatja szerződését, szerdán pedig már csatlakozhat is az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Tom Tomszk játékoskeretéhez Németh Norbert. A 27 éves középpályás a fennállása hetedik bajnoki címéért küzdő Vasas mezét cseréli le a szibériai csapat szerelésére – adta hírül a Szport Expressz orosz sportnapilap. Az angyalföldi együttestől a középpályás távozik tehát, érkezhet azonban egy gólerős támadó Orosz Péter személyében.


 

Három a magyar igazság! Az európai topligák nívóját hajszoló orosz futball-ligában nem egy, nem kettő, immáron három honfitársunk kergeti a bőrt.

Gaál Miklós 2007 márciusa óta az Amkar Permben remekel, Huszti Szabolcs ezen a télen igazolt a Bundesligában szereplő Hannovertől az UEFA-kupa címvédő, Szuperkupa-győztes Zenit Szentpétervárhoz, Németh Norbert pedig most csatlakozik a magyar kontingenshez: a Vasasból szerződik az FK Tom Tomszkhoz.

A 27 éves középpályást hétfőn megvizsgálták a szibériai klub orvosai, kedden már alá is írhatja szerződését, szerdán pedig csatlakozhat is a Valerij Nyepomnyascsij által irányított szibériai gárdához.

Az 1957-ben alapított egyesület 1988 óta szerepel FK Tom Tomszk néven, hazai mérkőzéseit a Trud Stadionban játssza. Otthon zöld-fehér színösszeállításban, idegenben pedig tetőtől talpig kékben szerepel a csapat.

Németh távozása érzékeny veszteség a magyar bajnokságban hosszú idő után ismét az élbolyhoz tartozó Vasasnak. A piros-kékek 31 ponttal a harmadik helyen állnak a tabellán az egyaránt 33 pontos Debrecen és Újpest mögött.

Mészöly Géza egyik szeme sír, a másik nevet, hiszen a középpálya egyik alappillérét elveszíti, a támadósorba viszont érkezhet egy igazi gólvágó.

Orosz Péter, aki az osztrák FK Wacker Innsbrucktól igazolt az OFI Krétához nemigen találta meg a számítását a görög első osztályban, így klubot vált. Ugyan vannak belga és norvég ajánlatai is, de könnyen elképzelhető, hogy mégis a XIII. kerületben köt ki.

Annyi szent, tárt karokkal várják az Illovszky Rudolf Stadionban, a pontvadászat hajrájában aranyat érhet egy olyan játékos, aki egyetlen villanással képes dönteni a három pont sorsáról.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu