Ferguson: Rooney tényleg el akar menni!

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 19. 18:29
Megtört a jég, Sir Alex Ferguson és Wayne Rooney egy hónapos mosolyszünet után ismét szóba állt egymással: ám ne gyújtson örömtüzet, aki a Manchester Unitednek szurkol, hiszen csak annyi ideig beszéltek, amíg a futballista közölte a menedzserrel, ő bizony távozik. Ezt maga a skót szakember erősítette meg. A játékos ára 50 millió euró, de egy szabálynak köszönhetően akár már 5(!) millióért távozhat.


Sir Alex Ferguson össze van zavarodva. Nem tudja mirevélni Wayne Rooney viselkedését és hozzáállását. A menedzser megerősítette, Wazza neki is elmondta, menni akar.

"Sokk és csalódottság - e két szó jut az eszembe ezzel az egésszel kapcsolatban - kesergett Ferguson. - Igen, találkoztam vele és beszélgettünk, ő pedig megerősítette, mindenképpen menni akar. Nem értem, össze vagyok zavarodva. Tavasszal még életre szóló szerződésről volt szó, Wayne elmondta, mennyire örül, hogy ebben a klubban futballozhat. Most meg tessék. El sem hiszem. Mivel azonban egy tehetséges futballistáról van szó, nyitva kell hagynunk az ajtókat - és el kell engednünk."

Még 18 hónapja lenne hátra Rooneynak a manchesteri szerződéséből, de télen valószínűleg abba kell hagyni a visszaszámlálást: a futballista értéke legalább 50 millió font - 60 millió euró -, de egy különleges FIFA-előírás szerint ennek tizedéért is távozhat a nyáron: a Webster-szabály kimondja, hogy a játékosok kivásárolhatják magukat klubjukból a szerződésük lejárta előtt egy évvel, ha legalább három évet már eltöltöttek ott.

Rooney unitedes megállapodása 2012 nyarán fut ki, 2006-ban kötötték, így érvényes rá a kiskapu. A kivásárlási összeg ekkor a játékos egyévi fizetéséből és minimális kompenzációs díjból áll, az Eurosport számításai szerint ez Rooneynál ötmillió fontot jelent.

A Webster-szabály csak nyáron alkalmazható, ezért ha a MU pénzt akar látni belőle, már a téli átigazolási időszakban meg kell váljon tőle, vagy új szerződést kell vele kötnie. Utóbbira viszont Rooney, úgy tűnik, nem hajlandó.

Roo kelendő: a Manchester City, a Chelsea, a Real Madrid és a Barcelona is érdeklődik iránta.

ROONEY NEM JÁTSZIK A BL-MECCSEN
Hivatalosan azért nem játszik a Bursaspor elleni BL-csoportmeccsen Wayne Rooney, mert az egyik edzésen állítólag bokasérülést szenvedett. Pontosabban rásérült a korábban fájó testrészre. Egyelőre nem tudni, ez mennyi ideig tartja távol a csatárt a futballtól. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rooney a Manchester Cityhez igazol?!
Aki szereti Wayne Rooneyt, lassan szedelődzködhet és indulhat új mezt venni, mondjuk világoskéket: a The Sun angol bulvárlap ugyanis arról beszél, hogy a Manchester United kiváló csatára bosszút forral és a Manchester Cityhez...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Élet az MU után? Rooney lehetőségei
Sir Alex Ferguson egyik korábbi célpontját, Karim Benzemát és sok-sok pénzt adna Wayne Rooney játékjogáért a Real Madrid, amely a Barcelonával, a Manchester Cityvel és a Chelsea-vel harcolhat a 24 éves csatárért januárban. A...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rooney: El akarok húzni az MU-ból!
Egyre biztosabbá válik, hogy Wayne Rooney már januárban elhagyja a Manchester Unitedet és valószínűleg a Real Madridhoz igazol. A játékos mihamarabb el akar menni a klubtól, az utolsó lökést a Sir Alex Ferguson menedzserrel való...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu