A Zenit még egy szinttel feljebb lépne

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 17. 16:16
Szerda este bemutatkozik a Bajnokok Ligája talán legerősebb újonccsapata, az orosz Zenit Szentpétervár, mégpedig nem kisebb ellenféllel szemben, mint a Juventus gárdája. Az UEFA-kupa címvédője azonban nem feltett kezekkel érkezik majd a Stadio Olimpicóba: a köztudatba idén berobbanó játékosok minden jel szerint megfelelő önbizalmat szereztek az augusztusi Szuperkupa-döntőn, a Manchester United legyőzésekor. A torinói „zebrák” is fontos összecsapás előtt állnak, hiszen a nagy visszatérésre készülnek: két év purgatórium után léphetnek ismét pályára a legrangosabb európai kupában.


 

 

Anatolij Tyimoscsuk, a vendégek csapatkapitánya legtöbb honfitársához hasonlóan úgy érzi, csapata készen áll arra, hogy még egy szintet ugorjon a kontinens labdarúgásában.

 

„Rengeteg nagy mérkőzést nyertünk az elmúlt két évben. Megtanultuk kezelni azt az érzemi töltetet, amelyek az ilyen mérkőzésekkel járnak. Készen állunk, hogy még egy szintet előrelépjünk – indokolta elbizakodottságát az ukrán játékos. – Ez egy nagy játék a számunkra, és többek között a Manchester United elleni összecsapás is okot adhat arra, hogy higgyünk benne: a Juventus ellen is jó játékot nyújthatunk”.

 

Tegyük hozzá, minden esélye megvan az oroszoknak a kiugró eredmény elérésére, hiszen keretükben olyan, sok nagy csatát megélt játékosokat találunk, mint például Andrej Arsavin, vagy a holland Fernando Ricksen.

 

Tyimoscsuk másfél évvel ezelőtt közel állt ahhoz, hogy a torinóiak játékosa legyen, hiszen az egyik első számú kiszemeltje volt a Juvénak, ám végül az orosz Premier Ligát választotta állomáshelyéül.

 

„Már korábban megmutattam, hogy mit tudok, sok éve játszom magas színvonalon, nincs mit bizonyítanom” – tért ki saját helyzetére a korábban Sahtar Doneck alkalmazásában álló, 29 éves középpályás.

 

A hazaiak részéről Alessandro Del Pierónak sem kell már bizonyítania senkinek. A 33 éves játékos, a „zebrák” világbajnok csapatkapitánya tulajdonképpen hűsége jutalmának is tekintheti a mostani Bajnokok Ligája szereplést: a Juventus másodosztályba sorolása következtében két éven át nélkülöznie kellett neki és csapatának a legmagasabb színvonalú küzdelmeket.

 

„Ez a betetőzése az elmúlt két év kemény munkájának – nyilatkozta Del Piero. – Kemény ellenfél a Zenit, láttam őket az UEFA-kupában és a Szuperkupában is játszani, illetve több futballistájuk is ott volt az orosz válogatottal az Európa-bajnokságon. Az orosz labdarúgás egyre nagyobb iramban fejlődik, ezt a szentpéterváriak is bizonyították már.”

 

„Ezen a szinten már csak jó csapatokkal kerülhet szembe az ember. A Zenit ellen a legfontosabb, hogy intelligencában, motivációban és küzdőszellemben is a legjobbunkat tudjuk majd nyújtani, hiszen az ellenfél sincs híján ezeknek az erényeknek” – tette hozzá a torinóiak élő legendája.

 

A Juventus Cristiano Zanettin és Jonathan Zebinán kívül a lehető legerősebb összeállításában léphet pályára az első csoportmeccsen, így a csatársorban David Trezeguet és Del Piero kezd majd várhatóan, míg az új szerzemények közül Olof Mellberg és Christian Poulsen is ott lesz Claudio Ranieri együttesében.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT, 1. FORDULÓ:
JUVENTUS (olasz) - ZENIT SZENTPÉTERVÁR (orosz)
Torinó, Stadio Olimpico, 20.45. Vezeti: De Bleeckere (belga)
Várható kezdőcsapatok:
JUVENTUS: Buffon – Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro – Camoranesi, Sissoko, Poulsen, Nedved – Del Piero, Trezeguet. Vezetőedző: Claudio Ranieri.
ZENIT: Malafejev – Anyukov, Krizanac, Puygrenier, Sírl – Zirjanov, Gyenyiszov, Tyimoscsuk, Arsavin – Pogrebnyak, Danny. Vezetőedző: Dick Advocaat.

A kvartett másik mérkőzésén a kilencszeres BEK- illetve BL-győztes Real Madrid fogadja a torna egyik meglepetéscsapatát, a fehérorosz BATE Boriszovot a spanyol fővárosban.

 

A vendégegyüttes a selejtezők első körében az izlandi Valurt, majd a következőben óriási meglepetésre a Juhász Rolanddal felálló belga Anderlechtet ütötte ki. Utolsó feladatként a bolgár Levszki Szófia magasodott Viktor Goncsarenko csapat előtt, azonban a Georgi Hrisztovval megerősített együttes sem jelentett leküzdhetetlen akadályt a boriszoviak előtt. Így augusztus 27-e óta története során először készülhet a kiscsapat a Bajnokok Ligája csoportkörére. Sőt a BATE az első fehérorosz együttes, amely eljutott ilyen magasságokig az európai klubfutballban.

 

Nem kérdéses, melyik együttes a mérkőzés esélyese. Bár, ha a Real Madrid elmúlt négy BL-rajtjából indulunk ki, akkor már nem ennyire egyértelmű a helyzet. A „blancók” a mögöttünk hagyott négy idényből háromszor is vereséggel indították a csoportkört.

 

A német Bernd Schuster által vezetett ibériaiak izgalmas mérkőzéssel hangoltak a nyitányra, hiszen a hétvégén 4-3-ra verték meg egy fordulatos csatában a Numancia csapatát. A BATE ellen biztosan hiányozni fog az eltiltott Pepe és Rubén de la Red. Velük ellentétben ott lehet viszont a pályán a sérüléséből felépülő Sergio Ramos, illetve a térdproblémáiból kilábaló Wesley Sneijder.

 

 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT, 1. FORDULÓ:
REAL MADRID (spanyol) – BATE BORISZOV (fehérorosz)
Madrid, Santiago Bernabeu, 20.45. Vezeti: Hamer (luxemburgi)
REAL MADRID: Casillas – Sergio Ramos, Cannavaro, Heinze, Marcelo – Diarra, Guti – Van der Vaart, Robben – Raúl, Van Nistelrooy. Vezetőedző: Bernd Schuster.
BATE: Veremenko – Kazancev, Jurevics, Hagus, Szivakov – Nehajcsik, Krivec, Sztaszevics, Rzsevszkij – Bliznjuk, Rogyionov. Vezetőedző: Viktor Goncsarenko.

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu