A Werder legyőzésével ismét élen a Bayer

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 28. 21:49
Ismét vezeti a tabellát - legalább egy napig - a Bayer Leverkusen együttese a német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga), miután idegenben 2-0-ra megverte a Werder Brement, így szerda estig biztosan első a Hoffenheim előtt. A játéknap további mérkőzésein nem született meglepetés. A Schalke idegenben verte simán a Karlsruhét, a Wolfsburg hazai pályán a Mönchengladbachot, míg a Cottbus 1-1-es döntetlent játszott a Bielefelddel.


Két olyan együttes lépett pályára kedden este a Bundesliga 10. fordulójában, amelynek nem titkolt célja a dobogóra kerülés. Nem lesz egyszerű feladat megvalósítani az álmokat látva az újonc Hoffenheim remeklését…

 

Mindenesetre a Bayer Leverkusen gárdája közelebb áll a feladat teljesítéséhez, hiszen ha a Werder ellen legalább egy döntetlent elérnek, ismét  - minimum egy napig – a tabella élére állnak. Az első helyen a már említett falusi kiscsapat, a milliomos Dietmar Hopp által pénzelt TSG áll, a gyógyszergyáriak mindössze egy ponttal vannak lemaradva tőlük és egy góllal jobb a gólkülönbségük.

 

A Werder már nehezebb helyzetben van, hullámzó teljesítménye egyelőre nem predesztinálja Thomas Schaaf tanítványait a bajnoki cím elhódítására. Több mérkőzése is gólfesztivállal végződött a brémaiaknak, ám míg a Bayernt 5-2-re, a Hoffenheimet pedig 5-4-re verte, addig a Stuttgarttól 4-1-re kapott ki idegenben. Ezeket figyelembevéve tulajdonképpen nem is csodálkozhatunk a zöld-fehérek jelenlegi tizedik pozícióján.

 

Nagyjából úgy indult az összecsapás, ahogy legutóbbi bajnoki mérkőzésük: egygólosnak. Utoljára májusban találkozott egymással a két gárda, akkor a Werder idegenben győzött 1-0-ra Marcus Rosenberg 80. percben szerzett találatával.

 

Az első játékrész brémai szabadrúgásokkal indult, ám csak ezek a momentumok okoztak gondot René Adlernek és védelmének. A későbbiekben inkább csak próbálkozott a két csapat, igazi helyzetig csak Patrick Helmes jutott el, ő a hazai tizenhatos sarkáról lőtt kapura, ám bombája az oldalhálóba csapódott.

 

A második játékrész is elsősorban tapogatózást, és lagymatag játékot hozott. Az első igazi lehetőség Stefan Kiessling előtt adódott, aki egy jobboldali beadásról késett el, mindössze néhány centi jelentette a leverkuseni vezetőgólt.

 

Nem kellett a vendégszurkolóknak sokat várniuk arra, hogy a majdnemből tény legyen: a 71. percben egy jobboldali beadás után Helmes középrefejelte a labdát, amibe Vander belebokszolt még, de a labda a chilei Arturo Vidal elé került, aki bepasszolta a labdát az üresen maradó kapuba.

 

Tíz percet sem kellett várniuk a gyógyszergyáriaknak a duplázásra, hiszen egy baloldali szöglet után ismét szerencsétlenkedtek a hazai hátvédet, a Bayer csapatkapitánya, Simon Rolfes még a kapufára lőtt, ám a kipattanót a jobbhátvéd Manuel Friedrich a kapus szeme közé bombázta.

 

A játéknap többi összecsapása közül talána Schalke biztos idegenbeli győzelmét érdemes megemlíteni a Karlsruhe ellen. A vendégek tulajdonképpen négy perc alatt dülőre vitték a dolgot. A 15. percben Bordon, majd négy percre rá Kevin Kuranyi fejelt a hálóba. Csak tetézte Hajnal Tamás korábbi klubjának gondjait Maik Franz kiállítása, majd Jefferson Farfan találata.

Felix Magath együttese, a Wolfsburg nagyobb nehézségek nélkül verte hazai pályán 3-0-ra a Mönchengladbach, míg az Energie Cottbus 1-1-es döntetlent ért el az Arminia Bielefeld otthonában.

BUNDESLIGA, 10. FORDULÓ:

WERDER BREMEN – BAYER LEVERKUSEN 0-2 (0-0)

Weserstadion, 40000 néző, vezette: Sippel

WERDER: Vander – Prödl (Boenisch, 67.), Mertesacker (Vranjes, 78.), Naldo, Pasanen - Baumann - Frings, Hunt (Husejinovic, 60.) - Özil - Rosenberg, Hugo Almeida

Vezetőedző: Thomas Schaaf

LEVERKUSEN: R. Adler - Castro, Henrique, M. Friedrich, Kadlec - Rolfes - Renato Augusto (Dum, 86.), Vidal, Schwegler (Barnetta, 69.) - Kießling, Helmes (Gekas, 77.)

Vezetőedző: Bruno Labbadia

Gólszerző: Vidal (71.), M. Friedrich (80.)

Sárga lap: Prödl (61.)

 

KARLSRUHER SC - FC SCHALKE 04 0-3 (0-2)

Wildparkstadion, 25000 néző, vezette: Fandel

KARLSRUHER SC :M. Miller - A. Görlitz, Sebastian, Franz, Eichner - Mutzel, Porcello - Freis, da Silva, Iashvili (Carnell, 77.) – Kennedy (Timm, 71.)

Vezetőedző: Edmund Becker

FC SCHALKE 04: Neuer - Rafinha, Bordon, Westermann, Kobiashvili - Jones, Engelaar (F. Ernst, 74.) - Rakitic – Farfan (Asamoah, 69.), Kuranyi, Halil Altintop (A. Streit, 80.)

Vezetőedző: Fred Rutten

Gólszerző: Bordon (15.), Kuranyi (19.), Farfan (67.)

Sárga lap: Franz (22.), Carnell (85.) ill. Farfan (55.)

Piros lap: Franz (56.)

 

VfL WOLFSBURG - BORUSSIA M'GLADBACH 3-0 (1-0)

Volkswagen-Arena, 24000 néző, vezette: M. Kempter

WOLFSBURG: Benaglio - Riether, Madlung, Barzagli, M. Schäfer - Josué – Hasebe (Zaccardo, 62.), Gentner – Misimovic (Caiuby, 86.) – Grafite (Dejagah, 74.), Dzeko

Vezetőedző: Felix Magath

BORUSSIA: Löhe - Svärd, Kleine, Paauwe, Daems (Brouwers, 48.), Voigt - Alberman - Matmour, Bradley (Marin, 58.), van den Bergh (Neuville, 69.) – Friend

Vezetőedző: Hans Meyer

Gólszerző: Grafite (40., tizenegyesből), Madlung (55.), Misimovic (75.)

Sárga lap: M. Schäfer (79.) ill. Svärd (47.), Paauwe (55.), Friend (59.), Voigt (61.), Brouwers (71.)

 

ARMINIA BIELEFELD - ENERGIE COTTBUS 1-1 (0-1)

Schüco-Arena, vezette: Rafati

BIELEFELD: Eilhoff – Lamey (N. Fischer, 72.), Bollmann, N. Herzig, Schuler - Kucera, Kauf (Janjic, 46.) - Tesche, Halfar (Versick, 72.), C. Katongo – Wichniarek

Vezetőedző: Michael Frontzek

COTTBUS: Tremmel - Pavicevic, Kukielka, Cagdas, Ziebig - M. Kurth (Radeljics, 90.), T. Rost - Skela (Shao, 89.) - D. Sörensen, Rivics (Vasiljevics, 78.) – Rangelov

Vezetőedző: Bojan Prasnikar

Gólszerző: Wichniarek (63.) ill. Rangelov (31.)

Sárga lap: Bollmann (26.), Schuler (34.), Tesche (49.), N. Herzig (54.), Halfar (58.) ill. Rangelov (26.), T. Rost (62.), Vasiljevic (82.)

Piros lap: Rangelov (44.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu