A Porto került közelebb a negyeddöntőhöz

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 24. 22:33
Élvezetes, látványos összecsapáson feszült egymásnak az Atlético Madrid és a portugál bajnoki címvédő FC Porto a Vicente Calderón Stadionban, Madridban a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Maxi Rodríguez villámgyors gólja után mindkét kapus ordító hiba miatt kapitulált, a második félidő derekán egyenlített újra a Porto. Lisandro López duplája aranyat, azaz továbbjutást érhet a luzitánoknak.


LABDARÓGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ATLÉTICO MADRID (spanyol) - FC PORTO (portugál) 2-2 (2-1)
Madrid, Vicente Calderon. Vezette: Howard Webb (Peter Kirkup, Michael Mullarkey - mindhárman angolok).
ATLÉTICO MADRID: Leo Franco - Szeitaridisz, Ibánez, Ujfalusi, Antonio López - Maxi Rodríguez (Miguel 80.), P. Assuncao, Raul García (Maniche 67.) Simao Sabrosa - Forlán, Agüero (Sinama Pongolle 56.). Vezetőedző: Abel Resino.
PORTO: Helton - Sapunaru (Pedro Emanuel 79.), Rolando, Bruno Alves, Cissokho - Lúcho, Fernando, Raul Meireles (Tomas Costa 92.) - Lisandro (Szektiui 90.), Hulk, C. Rodríguez. Vezetőedző: Jesualdo Ferreira.
Gólszerző: Maxi Rodríguez (3.), Forlán (45+2.), ill. Lisandro (22., 72.).
Sárga lap: Raul García (25.), Paulo Assuncao (74.), ill. Sapunaru (28.), Lisandro (61.).


Nem az Atléticóról szólt a 2009-es év eddig a La Ligában (egy árva siker van a hátuk mögött), a Porto ellenben az ötödik helyről repült az élre, és négy ponttal vezeti a portugál bajnokságot. A gyalázatos formában lévő, de az idei BL-sorozatban eddig parádézó spanyoloknál felépült Sergio Agüero, a vendégek argentin kulcsembere, a játékmester Lucho Gonzalez is hadra fogható volt.

Már a harmadik percben talpon volt a Vicente Calderón közönsége: Sergio Agüero labdájának szeme volt, de Forlán elengedte, így a jobbszélen Maxi Rodrígueznek aztán végképp tökéletes lett, az argentin magabiztosan bombázott a kapu bal oldalába. (1-0)

Nyílt sisakos küzdelem, gyilkos tempó jellemezte az első húsz percet, amelynek végén Lisandro López szerzett lesgólt.

Négy percre rá az újra lesre állítással próbálkozó hazai védelmet tréfálta meg az argentin csatár, és még szerencséje is volt, keményen meglőtt, középre tartó bombáját bevédte Le Franco kapus. (1-1)

Hulk kétszer is megfordíthatta volna az állást, ehelyett jött a félidő slusszpoénja a Porto kapusa, Helton részéről. Forlán gyatra, pattogós lövésénél olyannyira felforrósodhatott a labda, hogy a hálóőr kezei között utat talált a hálóba. (2-1)



A Porto a szünet után nekirontott az Atléticónak, de ekkor még nem fogadta kegyeibe Fortuna Lisandro Lópezt.

Sergio Agüero 55 percig bírta a tempót, s negyedóra múlva az oldalvonal mellől szemlélhette, ahogy társai tehetlenek Lisandróval szemben. Az argentin éles bal oldali beadásra robbant be, és a kapu közepébe vágta a labdát. (2-2)

A hajrá az Atléticóé volt, de Forlánék nem tudtak mit kezdeni a kapuja előtt sátrat verő Portóval, így a visszavágóra már a Sárkányok avanzsáltak a párharc esélyesévé.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu