A norvég műfüvön is nyerne a Ferencváros

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 15. 00:00
GÓLVIDEÓK! Ha szerdán este megfeddtük a Videotont, akkor csütörtökön dicsérjük meg a Ferencvárost. A zöld-fehérek karneváli hangulatban fordítottak 2-1-re az Aalesund ellen az Európa-liga 2. selejtezőkörének első összecsapásán, de játékban alaposan felülmúlták a bekkelő norvégokat. Az esély adott a továbbjutásra, így érzi ezt a ferencvárosi különítmény is. A SportHirado.hu a hősökkel beszélgetett.


 

"A rossz emlékek elégnek, a jók ragyognak, bízunk bennetek, együtt a győzelemért!" Prukner tanár úr jó munkát végezhetett, a ferencvárosi öltöző falán ékeskedik az alábbi felirat, amit még a légiósokkal is bebifláztatott. A fenti mondat ugyanis hűen tükrözi a csapat csütörtök esti produkcióját.

"Nagyon szerettünk volna nyerni, szerencsére ez össze is jött - nyilatkozta hírportálunknak a szakmai igazgató. - A gól megfogott minket, nem igazán tudtunk mit kezdeni a zárt védekezéssel. Remélem, elég lesz az előny, mert minden vágyunk, hogy továbblépjünk."

A vezetőedzővel értett egyet Oláh Lóránt is, a szintén Kaposvárról érkezett csatár azonban picit dühös volt magára.

"Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettük volna, kár volt azért a bekapott gólért - kezdte az egyenlítő gól szerzője. - Ez talán azért van, mert még nem szoktunk igazán össze. Aztán szerencsére talpra álltunk sőt, több góllal nyerhettünk volna. Magamra kicsit haragszom, mert türelmetlen voltam, ezért futottam többször lesre. Kicsit tompának éreztem magam. Nagyon szerettem volna gólt rúgni, ami Józsi Gyuri kivételes passza után sikerült is. Minőségileg jobb csapat a Ferencváros, jó játékosok alkotják. A norvégok beálltak védekezni, nem hagytak nekünk területet. Sebaj, majd a visszavágón, ahol bár műfüvön játszunk, szerintem nyerünk és továbbjutunk."

OLÁH EGYENLÍTŐ TALÁLATA:

Maróti Béla osztja csapattársa optimizmusát, ám egyelőre képtelen megnyugodni.

"Nem merek még megnyugodni, mert ez a kettő-egy nem akkora előny - meredt a távolba a középpályás. - Az összkép alapján jobbak vagyunk, de az ellenfél fontos gólt szerzett idegenben. Pedig külön gyakoroltuk a pontrúgásokat, készültünk rájuk, erre tessék, pont egy ilyen szituációból talált be az Aalesund. Norvégiában hűvösebb lesz, de nem hiszem, hogy ez zavarna bennünket. A műfű viszont új lesz, ez nekik előny, de úgy gondolom, ettől függetlenül kint is nyerünk és továbbjutunk!"

ERRŐL A HIBÁRÓL BESZÉLT MARÓTI:

 

Liban Abdi fülig érő szájjal, profi pályafutása legszebb góljának az emlékével állt a SportHirado.hu rendelkezésére.

"Mérges voltam, minden dühömet beleadtam abba a lövésbe, ami végül beakadt - emlékezett vissza a győztes találat szerzője. - Lőttem már nagy gólt életemben, de azt hiszem ez volt profi karrierem legszebbje. Az ellenfél találata viszont egy buta hiba után született. Vezettek, közben foggal-körömmel védekeztek. Az Aalesund taktikus együttes, nekünk viszont van egy fantasztikus közönségünk, amely belehajszolt bennünket a győzelembe. Kettő-egy ide, de nem dőlhetünk hátra. Borzasztó meleg volt, Norvégiában biztosan más lesz az idő, de nekünk ahhoz is és a műfűhöz is alkalmazkodnunk kell. Győzni megyünk az ellenfélhez."

ABDI CSODÁLATOSAN NAGY BOMBÁJA:

A norvégok részéről Kent Bergersen edző nyilatkozott, aki a látottak ellenére is pozitívan tekint a közeli jövőbe. Talán túl pozitívan is.

"Elégedett vagyok az eredménnyel - indított a szakember. - A nagy meleg is nehezítette a dolgunkat, talán ezért is lassultunk le a saját iramunkhoz képest is. A Ferencvárostól azt kaptuk, amit vártunk, jó csapat, örülök, hogy sikerült gólt szereznünk idegenben. Ahogy gondoltuk, a két együttes azonos játékerőt képvisel. Otthon, hazai környezetben, remélem sikerül kiharcolnunk a továbbjutást."

Jövő csütörtökön, a 19 órakor kezdődő alesundi visszavágón minden kiderül...

EMLÉKEZTETŐ:
EURÓPA-LIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS:
FERENCVÁROS-AALESUND (norvég)  2-1 (1-1)
Budapest, Albert Flórián Stadion, 8000 néző, vezette: Marius Avram (román).
FTC: Ranilovic - Fülöp, Grúz, Otten, Junior - Jovanovics, Józsi (Morales, 65.), Maróti, Andrezinho - Abdi (Rósa, 78.), Oláh (Félix, 65.). Szakmai igazgató: Prukner László.
Kispad: Jova, Balog Z., Csizmadia, Rodenbücher, Rósa D., Félix, Morales.
AALESUND: Grytebust - Arnefjord, Jaager, Parr (Jalasto, 67.), Skagestad (Olsen, 74.) - Tollas, Barrantes, Morrison, Ulvestad - Okoronkwo (Myklebust, 62.), Sellin. Vezetőedző: Kent Bergersen.
Kispad: Sandqvist, Jalasto, Fuhre, C. Myklebust, S. Olsen, Flötre.
Gólszerző: Oláh (37.), Abdi (56.), ill. Okoronkwo (26.)
Sárga lap: Jovanovics (13.), Grúz (58.), ill. Jaager (66.), Myklebust (70.)
MTI
Mark Otten a labdával Fotó: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Előnnyel utazik északra a hősies Fradi
Noha csupán 2-1-re győzte le a Ferencváros a norvég Aalesundot az Európa-liga 2. selejtezőkörének első összecsapásán, a látottak némiképp megnyugtathatják a zöld-fehérek és a magyar futball híveit. A magyar bronzérmes hátrányból...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu