A Makó is szalutált a Honvédnak

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 8. 16:55
A Soproni Ligában legutóbb Siófokon nyerő Budapest Honvéd labdarúgócsapata a Magyar Kupában is folytatta jó szereplését. A kispestiek a sorozat nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a teljes második játékrészt emberhátrányban játszó NB II-es Makó vendégeként nyertek 2-0-ra. A visszavágót október 22-én rendezik a Bozsik stadionban.


 

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS:
MAKÓ FC-BUDAPEST HONVÉD 0-2 (0-1)
Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep, 600 néző. Vezette: Fábián (dr. Varga Zs., Ortó)
MAKÓ: Halász - Rakonczai, Magyar, Szamosszegi, Gévay - Csamangó, Varga (Puskás 65.), Molnár, Bány (Kulacsik 87.) - Maróti S., Schreiber (Podonyi 65.). Vezetőedző: Kolozsvári János.
HONVÉD: Rabóczki - Vincze, Szmiljanics, Debreceni, Filó - Diego (Abass, 85.), Moreira, Maróti B., Sztojakovics - Dobos (Abraham 69.), Arszenijevics (Hercegfalvi 69.). Vezetőedző: Pölöskei Gábor.
Gólszerző: Sztojakovics (21.), Abraham (76.).
Sárga lap: Maróti S. (41.).
Piros lap: Csamangó (36.).

 

 

Az NB II-ben vitézkdő Makó FC-t nem intézhették el egyetlen kézlegyintéssel a kispestiek, ugyanis a Maros-parti alakulat a Magyar Kupa negyedik fordulójában 1-0-val már búcsúztatta a Budapest Honvédhoz hasonlóan az élvonalban szereplő Diósgyőr együttesét. Igaz, akkor egyetlen találkozó döntött a továbbjutásról, míg a nyolcaddöntőben már két mérkőzést játszanak a felek.


– A tisztes helytállás a cél, amiben minden benne van – fogalmazott a hagymaváros együttesének elnöke, Ménesi Gábor az összecsapás előtt. – Olyan eredményt szeretnénk elérni, hogy legyen értelme a visszavágónak – tette hozzá bizakodva.


A Tököl elleni 7-1-es bajnoki siker mindenesetre növelhette a hazaiak önbizalmát, akik ennek megfelelően komoly elánnal kezdtek: előbb Maróti, majd Schreiber előtt adódott lehetőség. Ám hiába kezdeményezett a Makó, a rutinos vendégek az első helyzetükből betaláltak Halász kapujába: a 21. percben Sztojakovics emelt 9 méterről a hálóba (0-1).


A bekapott gól nem szegte kedvét a hazaiaknak, ám Csamangó buta hibája - a középpályást egy durva szabálytalanság után kiállította a játékvezető - miatt megtört a lendületük.


A második félidő elején szinte felborult a pálya: Arszenijevics, Moreira és Diego is növelhette volna a Honvéd előnyét, ám egyikük sem célzott pontosan. A tíz emberre fogyatkozott hazaiak becsülettel küzdöttek, de a védekezés többnyire felőrőlte az erejüket.


A csereként beállt Abraham vezérletével aktívabbá vált a Kispest. Az elefántcsontparti támadó a 76. percben 16 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (0-2), így a Honvéd lényegében már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutás kérdését.


A visszavágót két hét múlva rendezik a Bozsik-stadionban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu