A Liverpool duplán vesztett szerdán

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 4. 23:38
Hosszabbítás után 1-0-ra verte meg az Everton a Liverpool labdarúgócsapatát az FA-kupa negyedik fordulójának megismételt mérkőzésén. A találkozót eldöntő gólt a 19 éves Dan Gosling szerezte, aki a 118. percben vette be Pepe Reina hálóját. A Liverpool ellenben nem csak a mérkőzést vesztette el, hanem csapatkapitányát, Steven Gerrardot is, akit combsérülés miatt le kellett cserélni az első negyedóra után.


Rövid időn belül harmadszor is összecsapott egymással Liverpool két nagycsapata, az Everton és az FC Liverpool. A felek a bajnokságban és az FA-kupában futottak össze az elmúlt januárban, most pedig a kupasorozat megismételt mérkőzésén mérték össze erejüket.

Nem lehet azt mondani, hogy kímélték egymást a csapatok, rengeteg kőkemény belépő színesítette a meccset. Ahogy mondani szokás, igazi Mersey-parti derbi volt.

A Liverpool azonban már a 16. percben komoly veszteséget szenvedett, combsérülése miatt kidőlt Steven Gerrard. Bár a kispadról nem akárki érkezett a csapatkapitány helyettesítésére Josszi Benajun személyében, a középpálya legjobbjának kiesése a továbbiakban sokat jelenthet a Poolnak.

Szünet után Leon Osman hatalmas kapufája jelentette a legnagyobb helyzetet, és az Everton a 76. percben emberelőnybe is került: a meglóduló Lescottot Lucas Leiva rúgta fel, Alan Wiley pedig odaadta a második sárgát is a brazil középpályásnak.

A rendes játékidő nem hozott döntést, következhetett a hosszabbítás. Sokáig ott is sikertelenül próbálták egymás védelmét feltörni a csapatok, ám a 118. perc végre hozott egy találatot: egy jobb oldali beadás Dan Goslingot találta meg középen, aki csinált egy szép cselt, majd gyönyörűen tekert a bal sarokba. A labda ugyan megpattant Skrtelen, de ez cseppet sem von le a fiatalember érdemeiből, aki hétfőn ünnepelte 19. születésnapját. Nem akármilyen ajándékkal kedveskedett saját magának…

A Liverpoolnak sem ideje, sem lehetősége nem volt az egyenlítő gól megszerzésére, és a bajnokságban remeklő együttes a kupaálmait eltemethette.

Még három mérkőzést rendeztek szerdán: az Aston Villát nem tudta meglepni a Doncaster, a birminghamiek hazai pályán hozták az elvárt győzelmet. Nagy csatát hozott viszont a Nottingham-Derby meccs, ott a vendégek örülhettek a lefújás után.

Búcsúzott a kupából a Sunderland is, amely Fülöp Márton nélkül kapott ki hosszabbítás után a a Blackburn otthonában.

FA-KUPA, 4. FORDULÓ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉSEK:
Everton - Liverpool 1-0 - h. u.
Blackburn - Sunderland 2-1 - h. u.
Nottingham - Derby 2-3
Aston Villa - Doncaster 3-1

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu