A kiesőjelölt megtréfálta Hajnalékat

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 15. 18:41
Meglepetésre ponttal távozott a Borussia Dortmund otthonából a kiesés ellen hadakozó Energie Cottbus a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 20. fordulójában. Hajnal Tamást a lefújás előtt cserélték le, és ő ívelte be azt a szögletet, ami után egyenlített a vesztfáliai gárda. A másik meccsen a Hamburg biztosan verte meg a Bielefeldet, és leszorította a dobogóról a címvédő Bayern Münchent.


A Hamburg egy héttel korábban meglepő vereséget szenvedett Karlsruhében, pedig már kétgólos előnyben is volt. A Bielefeld ellen mindenképpen szükség volt a győzelemre, ha nem akart hátrányba kerülni az éllovasokhoz képest.

A kikötővárosiak egyből komoly mezőnyfölényt harcoltak ki, és ez a 32. percben érett góllá: Piotr Trochowski 35 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, és a vendégek kapusa, Eilhoff csak érinteni tudta a labdát, hárítani már nem tudott. Hatalmas kapushiba volt!

Szünet után egyenlítési lehetősége nyílt a Bielefeldnek, ám az idén remek szezont futó Artur Wichniarek tizenegyest hibázott. Öt perccel később eldőlt a meccs: Aogo felívelését Olic visszafejelte Guerrero elé, a dél-amerikai támadó pedig a hálóba lőtt.

Hajnal Tamás természetesen most is kezdő volt a Dortmundban, és meglepetésre csapata a 31. percben hátrányba került a vendég Cottbus ellen. Az Energie középpályása, Skela nagy erővel lőtt kapura, a labda lepattant a kapufáról, ám az előrehúzódó védő, Cagdas jól helyezkedett, és gólra váltotta a lehetőséget.

Sokáig nem örülhettek a vezetésnek a keletnémetek, hiszen Hajnal szöglete után Kehlt „tüntette” el Cagdas, Sippel játékvezető pedig büntetőt ítélt: Frei állt a labda mögé, és a svájci magabiztosan lőtt a kapuba. A vesztfáliai szurkolók nem lehettek elégedettek, hiszen a Cottbus sokkal veszélyesebb volt, és sokat köszönhettek Weidenfellernek, aki ezúttal is több bravúrt mutatott be.

A Dortmund hiába próbált támadni szünet után, nem tudta a győztes gólt megszerezni, a Cottbus így értékes ponttal gazdagodott. Jürgen Klopp mester a 90. percben kapta le a pályáról Hajnalt.

20. FORDULÓ:
BORUSSIA DORTMUND – ENERGIE COTTBUS 1-1 (1-1)
Dortmund, 65 ezer néző, vezette: Peter Sippel
DORTMUND: Weidenfeller – Owomoyela, Subotic, Felipe Santana, Li – Boateng, Kehl, Tinga (Kringe, 64.) – Hajnal (Kullmann, 90.) – Frei, Valdez (Zidan, 74.). Vezetőedző: Jürgen Klopp.
COTTBUS: Tremmel – Radeljics, Cagdas, Cvitanovic, Ziebig – Angelov (Rajnoch, 80.), Rost, Iliev (Sörensen, 71.) – Skela (Pavicsevics, 87.) – Rangelov, Jula. Vezetőedző: Bojan Prasnikar.
Gólszerző: Frei (36.) ill. Cagdas (31.)
Kiállítás: Li (90+1.)
HAMBURGER SV – ARMINIA BIELEFELD 2-0 (1-0)
Hamburg, 53 ezer néző, vezette: dr. Felix Brych.
HSV: Rost – Demel, Gravgaard, Mathijsen, Aogo – Trochowski (Streit, 85.), Jarolim, Alex Silva, Jansen – Guerrero, Olic (Pitroipa, 82.). Vezetőedző: Martin Jol.
BIELEFELD: Eilhoff – Lamey, Miljatovic, Herzig, Rau – Kirch (Sadik, 85.), Tesche (Munteanu, 68.), Kucera, Kamper – Wichniarek, Katongo. Vezetőedző: Michael Frontzeck.
Gólszerző: Trochowski (32.), Guerrero (60.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu