A Honvéd kijózanította a Kaposvárt

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 19:54
A Budapest Honvéd labdarúgócsapata 2-1-es győzelemmel zárta a magyar labdarúgó NB I őszi idényét a Kaposvári Rákóczi ellen a Bozsik Stadionban. Hercegfalvi Zoltán és Diego magabiztos előnyhöz juttatták a fővárosiakat az első félidő hajrájában, a Kaposvárból viszont hiányzott a puskapor, Nemanja Nikolics csak a 94. percben szépített büntetőből.


MAGYAR LABDARÚGÓ NB I, 15. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 2-1 (2-0)
Bozsik Stadion, 1100 néző, Vezette: Mészáros István (Kispál Róbert, Ring György)
BUDAPEST HONVÉD: Rabóczki - Takács, Szmiljanics, Benjamin, Vincze - Dobos (Abass 86.), Genito, Maróti, Diego - Hercegfalvi (Sztojakovics 88.), Moreira (Arszenijevics 56.). Vezetőedző: Pölöskei Gábor.
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI: Kovács Z. - Graszl (Jovánczai, 46.), Grúz, Petrók, Kovácsevics - Pest, Obrics (Reszli 78.), Gujics, Bogdán - Bozsovics, Nikolics. Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerző: Hercegfalvi (35.), Diego (38.), ill. Nikolics (94. - 11-esből)
Sárga lap: Pest (43.)

A forduló előtt a tabella 13. helyén szerénykedő Budapest Honvéd az utóbbi hetekben szárnyakat kapó Rákóczit fogadta a téli szünet előtti utolsó mérkőzésén. Két ügyeletes gólvágó csatáját is figyelhettük volna, de amíg a honvédos Hercegfalvi Zoltánnak volt alkalma növelni góljainak számát, addig az ugyancsak nyolcgólos Zahorecz Krisztián öt sárgalapja miatt eltiltésát töltötte, nem törhetett borsot a vendéglátók orra alá.

 

Már a harmadik minutumban talpon volt a hazai drukkerhad, Hercegfalvi átívelését Maróti bombázta kapásból félmagasan a bal kapufa mellé. A 12. percben Diego fejese borzolta a kedélyeket, a félidő közepe táján viszont már semmi köze nem volt a játéknak a közönségszórakoztatáshoz.

 

A 35. percben aztán Hercegfalvi zseniális szólója mindent feledtetett! A csatár a jobb oldalról tört be a tizenhatosra, elhúzta az "unatkozó portás" Kovács mellett a labdát, egy pimasz lövőcselt is megengedett magának (Grúz el is szállt), ezek után pedig nem volt más dolga, mint, hogy az üres kapuba passzoljon. Három perc múlva megint ő volt az egyik főszereplő, lekészített labdáján Diego állított egyet, s 11 méterről büntetett. (2-0)

 

A második félidő kezdetét görögtűzzel üdvözölték a piros-fekete szurkolók, a Kaposvárból ellenben továbbra is hiányzott az a bizonyos tűz. Bogdán ugyan szabadrúgásból szépíthetett volna, nem tette, a túloldalon aztán a csapatkapitány Dobos végleg el is dönthette volna a meccset, de ajtó-ablak helyzetben hibázott. A Honvéd a pengeváltás után nem már nem igazán sürgette a dolgokat, így szépen ellaposodott a találkozó.

 

A 80. percben újabb ziccerbe került Hercegfalvi, de Kovács vetődve hárított, a kipattanót Dobos durrantotta csúnyán fölé.

A sluszpoénból hiányzott a csattanó, Abraham kezezése után Nikolics ugyan bevágta a tizenegyest a jobb alsó sarokba, 2-1-re alakítva az állást, de ez már csak annyit ért, mint halottnak a csók.

 

EDZŐSZEMMEL:

Pölöskei Gábor: - Egy jól szervezett, masszív csapatot vertünk meg, amelynek nem volt könnyű feltörni a védelmét. A kétgólos előny tudatában már kontrákra rendezkedhettünk be, amelyekből legalább egyet ki kellett volna használnunk. Nem voltam elégedett a védekezésünkkel.

Prukner László: - A bajnokság a fejekben már a múlt héten véget ért nálunk. Borzasztóan dekoncentráltak voltunk, három perc alatt el is vesztettük a három pontot. A csapatkapitány Zahorecz kiválását alaposan megérezte az együttes.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu