A Haladás győzelméhez nem fért kétség

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 29. 17:01
A Ligakupa harmadik körében megmutatkozott a két csapat közötti osztálykülönbség: hiába játszott a mezőnyben tetszetősen a vendég zöld-fehér csapat, a kapu előtti határozatlanságuk azt jelentette, hogy gól és pont nélkül voltak kénytelenek távozni Szombathelyről. A hazaiaknál Tóth Norbert és az egyetlen idegenlégiós, a brazil-portugál kettős állampolgárságú Maikel első gólját szerezte a 2007/2008-as szezonban.


 

LIGAKUPA, B CSOPORT, 3. FORDULÓ:
SZOMBATHELYI HALADÁS–BUDAÖRSI SC 3-0 (2-0)
Szombathely, Rohonci út, 500 néző. Vezette: Gyarmati II (Hima, Kovács).
HALADÁS: Szép - Tar, Balassa, Lengyel, Csontos (Farkas M., 46.) - Rajos (Maikel, 46.), Kaj, Iszlai (Simon Á., 46.) - Rácz (Burkus, 55.), Andorka, Tóth N. Vezetőedző: Csertői Aurél.
BUDAÖRS: Komora - Mihályi, Bálint (Novák, 58.), Varga, Csengő (Farkas Á., 46.) - Papp, Nagy R., Bencze (Bukovec, 80.), Lászka - Pálinkás (Tüske, 65.), Farkas J. (Schafranek, 65.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
Gólszerző: Andorka (21., 11-esből), Tóth N. (41.), Maikel (53.)
Sárga lap: Varga (21.)

A hazaiak vezetőedzője nem először tette tisztába a kérdést: a Ligakupában azoknak ad lehetőséget, akik a Soproni Ligában kevesebbszer vagy egyáltalán nem szerepelnek, és itt rázódhatnak vissza a meccsek hangulatába azok is, akik sérülés miatt voltak kénytelenek heteket kihagyni. Persze a délutáni három órás időpont nem a legmegfelelőbb: még a nézőszám-tabellát simán vezető szombathelyi Rohonci út sem vonzó, mindössze párszázan voltak kint a találkozón az egyébként remek időben.

Teljesen kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó, sőt a nagyobb helyzet a vendégek előtt adódott, de Pálinkás lövését Szép a kapufára tolta. Aztán a rutinosabb Haladás magához ragadta a kezdeményezést: a Rajos buktatásáért megítélt büntetőt Andorka értékesítette magabiztosan, majd újabb óriási vendéghelyzet után már kettővel vezettek a hazaiak. Tóth Norbert szerezte meg idei első gólját tétmérkőzésen. A szünetben három helyen is változtatott Csertői Aurél - brazil, U-17-es és U-19-es válogatottakkal játszott tovább a hazai zöld-fehér csapat.

Ez azonban a játék képében nem hozott változást: a vasiak a második félidő elején még növelni tudták az előnyüket. Andorka brusztolta ki a helyzetet, de a dicsőség Maikelé lett, aki a 16-os sarkáról emelt Komora kapujába. A mérkőzés folyt tovább csendesen a medrében - igazából egyik kapu sem forgott veszélyben. Az alázattal nem volt gond, de különösebb motiváció nélkül játszottak az együttesek, és a gólokon kívül a közönség sem tudott lázba jönni.

Az előny tudatában a Haladás nem erőltette meg magát, a Budaörs azonban pörgött, hátha sikerül a szépítés. A helyzetek azonban kimaradtak, így rúgott gól és pont nélkül távoztak a vendégek a Rohonci útról.


EDZŐSZEMMEL:
Csertői Aurél: Elérte célját a mérkőzés - nálunk és az ellenfélnél is. Fontos, hogy játéklehetőséget kapjanak, azok is, akik eddig kevesebbet futballoztak. Jó kis meccs volt, rendkívül sportszerű keretek között.
Lucsánszky Tamás: Azt történt, amit a hazaiak akartak. Középpályás labdaszerzésben rendkívül erősek voltak, mi lassabbak játszottunk, mint szoktunk. Ilyen arányban is megérdemelt a hazaiak sikere.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu