A hajrában mentett pontot a Paksi FC

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 29. 15:18
A Liga Kupa C jelű csoportjának harmadik fordulójában az NB I-es Paks labdarúgócsapata fogadta a másodosztályban szereplő Dunaújváros gárdáját. Két korai vendég találatra a második játékrészben kétszer is válaszolt Gellei Imre csapata, így 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó. A mérkőzésen járomcsont-sérülést szenvedett a paksiak csapatkapitánya, Éger László.


LABDARÚGÁS, LIGA KUPA, C-CSOPORT, 3. FORDULÓ:

PAKSI FC–DUNAÚJVÁROS 2-2 (0-2)

Paks, 120 néző vezette: Fajkusz (Dr. Hegyi, Kormányos)

PAKS: Pokorni – Vári, Éger (Rompos 71.), Tamási, Szabó J. – Bohner (Cziráki 56.), Mészáros, Zováth (Böde 46.), Báló – Weitner, Márkus. Vezetőedző: Gellei Imre.

DUNAÚJVÁROS: Bartus – Facskó, Aradi, Rátkai (McMorris 63.), Nagy A. – Scott, Szauter, Frőhlich (Csorba 72.), Micskó (Czár 51., Marques 75.) – Nagy I., Simpson (Drozdik 46.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Gólszerző: Márkus (48.) Tamási (90.), ill. Frőhlich (11.), Micskó (23.)

Sárga lap: Szabó J. (41.), Böde (86.), ill. Nagy A. (26.), Rátka (60.)

 

 

A találkozó elején egy ritkán látható szép találatot láthatott a közönség, Frőhlich Roland 28 méterről óriási erővel lőtte ki a jobb felső sarkot (0-1).

 

A hazaiak Márkus Tibor révén egyenlíthettek volna, ám a mostani szezon előtt a tolnaiaknál próbajátékon szereplő újvárosi kapus, Bartus Balázs bravúrok sorozatát mutatta be.

 

A huszonhatodik percben növelte előnyét az NB II Nyugati csoportjának alsóházában tanyázó Dunaújváros. Egy hosszú bedobás után a legkorábban eszmélő Micskó Márk a kapu közepébe bombázott a leblokkoló atomvárosi védők között (0-2).

 

A második játékrészben góllal kezdett a Paks. Tamási Gábor hámozta át magát a vendégvédőkön és a kapuson, majd az ötösön belül középre gurított az üresen álló Márkus elé, akinek csak a kapuba kellett passzolnia a labdát egy méterről (1-2).

 

A 71. percben egy ütközés után Éger László maradt lenn a földön, első látásra komolynak tűnt a sérülés. Hosszú percekig ápolták a csapatkapitányt, majd negyedóra elteltével megérkezett a mentő, amely kórházba szállította a labdarúgót.

 

A csapat orvosának, Dr. Váczi Lászlónak elmondása alapján a kapussal ütköző Éger járomcsontja sérült, remélhetőleg csak zúzódásról van szó, de a csonttörést sem tudta kizárni a szakember.  

 

A 90. percben egy bal oldali szögletet követően a berobbanó Tamási Gábor a kapu jobb felső sarkába bólintotta a játékszert (2-2).

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu