A franciák ellenfele nemcsak Bosznia…

Szerző: CZOLétrehozva: 2011. október 10. 19:27
…hanem az elbizakodottság. Florent Malouda páratlan önbizalma legalábbis arról árulkodik, a Les Bleus-nél el sem tudják képzelni, hogy ne az ő diadaljárásukat harsogja a szerdai lapok címoldala. Ha botlanak, az egész Blanc-féle paradigmaváltás kudarcot vall.


Laurent Blanc romokban lévő, morálisan atomjaira hullott francia csapatot vett át a dél-afrikai világbajnokság után, ám néhány hónap megfeszített munkájával és vasszigorával kibruszolta, hogy a játékosok egymásért küzdjenek, és elkezdjék szállítani az eredményeket.

A selejtezősorozat korai botlásai ugyanakkor visszaüthetnek, hiszen amennyiben Bosznia-Hercegovina mind a három pontot megkaparintja Párizsban, a franciák pótselejtezőre kényszerülnek, és annak kimenetele nüanszokon múlhat – azt pedig semmi sem garantálja, hogy az ő javukra.

Florent Malouda még véletlenül sem számol ennek az eshetőségével, és akkora mellénnyel állt ki az újságírók elé, hogy talán még a szárnyasajtót is teljesen ki kellett tárni előtte.

„Önbizalommal vágunk neki az utolsó selejtezőnknek. Jól ismerjük az ellenfelet, de nem is lehet kérdés: győznünk kell, és slussz-passz. Saját otthonunkban lépünk pályára, és ez a mi malmunkra hajtja a vizet. Kizárt, hogy feszélyezne minket” – tekintett a nagy meccs elé a Chelsea támadója.

„Győztes mentalitással állunk majd ki. Egy tapasztalt játékosnak el kell bírnia a fontos mérkőzéseken rá nehezedő nyomást, sőt még inkább fel kell pörögnie, ha igazán nagy a tét. Mert most ténylegesen az.”

Azt Malouda is elismeri, a távolmaradók népes tábora hatalmas vérveszteség csapatának, de inkább nemes kihívásként fogja fel a kialakult helyzetet.

„Az egyetlen negatívum a minket sújtó sérüléshullám, amely valóban befolyásolhatja a teljesítményünket. A keret azonban bizonyíthatja, hogy így is elég erős a teszt sikeres megoldásához.”

Való igaz, Patrice Evrával, Mathieu Debuchyval, Eric Abidallal, Kevin Gameiróval és Yohan Cabaye-jal ütősebbek lennének a franciák, de ha figyelembe vesszük, hogy hasonló körülmények közepette 2-0-ra nyertek Szarajevóban múlt szeptemberben, máris árnyaltabb a kép.

Azon az összecsapáson kívül kétszer méreckedett össze a két válogatott, és Bosznia még nyeretlen, mindössze egy döntetlent tudott kicsikarni 1998 világ- és 2000 Európa-bajnoka ellen.

A 2004 augusztusi 1-1 Raymond Domenech első meccse volt a francia nemzeti együttes kispadján, utódja pedig szintén a balkáni ország legjobbjai ellen érkezik mérföldkőhöz – amelybe ha belerúg, nemcsak neki, egy egész nemzetnek fáj majd.

A keddi párbajt hatalmas várakozás előzi meg a francia fővárosban, a hírek szerint mind a nyolcvanezer belépő elkelt a Stade de France-ba, és néhány ezer szurkoló a vendégek számára kijelölt szektorokban is összezsúfolódik a szervezők közlése szerint.  

 

A D-CSOPORT ÁLLÁSA:

1. Franciaország 9 6 2 1 14-3 11 20
2. Bosznia-Herzegovina 9 6 1 2 16-7 9 19
3. Románia 9 3 4 2 12-8 4 13
4. Fehéroroszország 10 3 4 3 8-7 1 13
5. Albánia 9 2 2 5 6-13 -7 8
6. Luxemburg 10 1 1 8 3-21 -18 4

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu