A Ferencváros a jég hátán is megél majd

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 21. 12:19
A Ferencváros együttese a nemzetközi pénzügyi válság ellenére is évről évre egyre gazdagabb lesz – jelentette ki Mike Farnan, akit Kevin McCabe tulajdonos azzal bízott meg, hogy a futballcsapatait szerte a világban nyereségesen működtesse. Az új Üllői úti stadion és a köré tervezett kereskedelmi központ építése 2009-ben kezdődik, és 2011-2012-ben fejeződik be. Farnan szerint a Fradi sorsa alig függ a hazai szponzori környezettől.


Fotó: Action Images

Multinacionális vállalkozások szponzorálhatják hamarosan a Ferencváros labdarúgócsapatát – derült ki Kevin McCabe egyik jobbkeze, Mike Farnan szavaiból. A korábban a Manchester United, az AC Parma és az Atletico Madrid menedzsmentjében is dolgozó gazdasági vezető a klub által kiadott közleményben úgy nyilatkozott: biztos abban, hogy a Ferencváros bevételei a gazdasági válság ellenére évről évre növekednek majd.

 

„A Fradi immár egy nemzetközi csoport tagja, amelynek Angliában, Kínában és Ausztráliában is vannak érdekeltségei – fogalmazott Farnan. – Ez a nemzetközi hálózat egyrészt esélyt teremt a kockázat megosztására, másrészt korábban elérhetetlen kereskedelmi lehetőségeket biztosít, amelyek minimalizálják a Ferencváros függőségét a magyarországi szponzori piactól. Tárgyalásban állunk multinacionális cégekkel, amelyek hamarosan klubcsoportunk partnerei lehetnek. A folyamatnak a Fradi is közvetlen haszonélvezője lesz.”

(Érdekesség, hogy McCabe „zászlóshajója”, az angol második ligás Sheffield United augusztusban szponzori szerződést kötött a máltai állammal, és a mediterrán szigetet reklámozza a visitMalta.com logóval.)

 

Az FTC mellett a Sheffield Unitedet, a kínai Csengdu Bladest és az ausztrál Central Coast Marinerst magába foglaló csoport nemzetközi ügyvezetője hozzátette: 2009-ben kezdődik el az Üllői úti ingatlanfejlesztés.

 

„Kevin McCabe, a Ferencváros új tulajdonosa Anglia egyik vezető ingatlanfejlesztője, cége, a Scarborough vezetésével kezdődik meg jövőre az új stadiont és kereskedelmi létesítményeket magában foglaló beruházás az Üllői úti ingatlanon” – mondta.

 

„Míg más cégek visszavonulót fújnak, McCabe úr a lehetőségeket látva növekedésre törekszik. Cégcsoportja tőkeerős, és a forrásai, valamint a jövőképe is adott ahhoz, hogy Budapest egyik legjobb adottságú ingatlanján virágzó sport- és üzleti szolgáltatóközpontot hozzon létre.”

 

„A fejlesztés időtartama a kivitelezés megkezdésétől számítva két-három év, ami tökéletes időzítés, hiszen éppen addigra állhat újra növekedési pályára a magyar gazdaság” – vélekedett Farnan.

 

A magyar államot képviselő Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) 2008. február 13-án döntött arról, hogy Kevin McCabe-nek adja el az Üllői út–Könyves Kálmán körúti ingatlanegyüttest. McCabe több mint 3 milliárd forintot fizetett a területért, 800 millió forintért pedig a futballcsapatot működtető részvénytársaság is az övé lett. A stadion felújítására a szerződés szerint legalább 1,2 milliárd forintot kell költenie, a jövőre kezdődő beruházás azonban összességében ennél jóval többe kerül majd.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu