A Diósgyőr egykapuzott, a Makó nyert

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 17:16
A Makó FC bejutott a legjobb tizenhat közé a labdarúgó Magyar Kupában. Az NB II-s csapat a sorozat negyedik fordulójában Maróti góljával 1-0-ra verte az első osztályú Diósgyőr együttesét.


LABDARÚGÁS, MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ:
MAKÓ FC-DIÓSGYŐR 1-0 (1-0)
Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep, 700 néző. Vezette: Berger (Forgács, Medovarszki)
MAKÓ: Halász – Rakonczai (Varga R. 66.), Dálnaki, Szamosszegi, Gévay – Kulacsik (Schreiber 58.), Magyar, Puskás, Molnár V., Bány (Csamangó 90+2.) - Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János.
DIÓSGYŐR: Köteles - Búrány, Kamber, Lakatos (Lipusz 70.), Gohér - Takács P., Pintér - Ahodikpe, Vranesevics (Szabó V. 46.), Tchana (Szélpál 46.) - Tóth M.. Vezetőedző: Vágó Attila.
Gólszerző: Maróti (16.).
Sárga lap: Szamosszegi (38.), Pintér (42.), Dálnaki (62.), Magyar (83).



"Semmi más nem lehet a célunk, csak az, hogy továbbjussunk – jelentette ki a mérkőzés előtt Vágó Attila, a DVTK szakvezetője. – A Maros-parti csapat háromnegyedét jól ismerem, hiszen a játékosok közül többekkel is dolgoztam együtt korábban Szegeden és Békéscsabán.

A bajnokságban bukdácsoló Diósgyőr komolyan készült az MK-meccsre, hiszem már kedden megérkeztek a hagymavárosba. Az NB II-ben vitézkedő Makó FC trénere, Kolozsvári János azon rágódott, hogy vajon sikerül-e leküzdeniük a legutóbbi három mérkőzés gólínségét.


Az erőviszonyoknak megfelelően a Soproni Ligában szereplő Diósgyőr lépett fel támadólag, mindjárt a 2. percben Halász ölelte magához Tóth Mihály fejesét. Az első negyedóra végére aztán átvette a játék irányítását a hazai csapat, és a 16. percben Maróti fejesgóljával a vezetést is megszerezte a Makó. A játékrész végéig már nem jegyezhettünk fel komoly helyzetet, többnyire a két tizenhatos között zajlott a küzdelem.


A szünetben kettős cserével próbálta frissíteni csapatát Vágó Attila, ám hiába kapcsolt magasabb sebességi fokozatba a Diósgyőr, gólt csak nem sikerült szereznie. Ahodikpe az 56. percben ígéretes helyzetben az oldalhálóba lőtt.


A hajrában hiába egykapuzott a DVTK, Pintérék nem tudták feltörni a hazaiak védelmét, így a Diósgyőr búcsúzott a magyar kupától, a Makó FC jutott a legjobb 16 köz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu