A büntetőkre (is) készül a Hamburg

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 7. 10:51
Az már eldőlt, hogy német-ukrán párharc lesz az UEFA-kupa döntőjében, az azonban még kérdéses, hogy melyik két csapat részvételével. A Hamburg a Werder Brement fogadja, és Piotr Trochowski első meccsen szerzett góljának köszönhetően 1-0-s előnnyel várhatja a brémaiakat. Donyeckben is a hazai csapat van kedvezőbb helyzetben, a Sahtar ugyanis 1-1-es döntetlent ért el Kijevben, a Dinamo ellen.


Előnyös helyzetből várhatja a Hamburger SV a Werder Bremen elleni UEFA-kupa-elődöntő visszavágóját, hiszen Brémában 1-0-ra sikerült nyernie, de a HSV-nál egyelőre szó sincs elbizakodottságról.

Sőt, Martin Jol, a Hamburg edzője arra is felkészült, hogy a Werder esetleg ledolgozza hátrányát, és akkor – mármint ha 1-0-ra nyer a Schaaf-csapat – büntetők dönthetnek a továbbjutóról.
„Gyakoroltatom a játékosokkal a büntetőrúgásokat, ugyanis lehet, hogy ez fog dönteni. Természetesen zárt kapuk előtt.”

A perui Paolo Guerrero egész biztosan nem lehet ott a csütörtök esti északnémet derbin. A támadót nem csak a Hertha elleni bajnokin szerzett bokasérülése tartja távol, hanem az is, hogy az odavágón „kisárgázta” magát a hamburgi meccsről. Visszatér viszont egy másik csatár, az eddig sérüléssel bajlódó Mladen Petric.

A Werdernél is vannak gondok, Mesut Özil ugyanis a német U21-es válogatottban dőlt ki, és kérdéses a játéka.
„Mindent megteszek, hogy pályára léphessek, bár egyelőre nem vagyok százszázalékos. Mindkét térdem fáj, de remélem, ez javulni fog.”

Thomas Schaaf mester várhatóan számíthat a szintén sérüléssel bajlódó játékmesterre, a brazil Diegóra és a támadósorban bevethető portugál Hugo Almeidára. Daniel Jensen, Jurica Vranjes és Christian Vander ellenben el sem utazott Hamburgba a társakkal.

A másik elődöntőben ukrán párharcot rendeznek, ahol a kijevi 1-1 után Donyeckben csap össze a Sahtar és a Dinamo.
„Messzire jutottunk ebben a szezonban az UEFA-kupában, és most sem szabad elkeserítenünk szurkolóinkat” – nyilatkozta Dmitro Csigrinszkij, akinek öngólja után jutott az első meccsen vezetéshez a Dinamo Kijev.

A védő hozzátette, hogy bár áprilisban 1-0-ra megverték a Dinamót bajnokin, abból sok következtetést nem lehet levonni, hiszen akkor az ellenfél teljesen más csapattal állt fel.

A döntőt május 20-án rendezik Isztambulban.

UEFA-KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
Sahtar Doneck - Dinamo Kijev, 18:30, vezeti: Benquerenca (portugál)
Hamburger SV - Werder Bremen, 20:45, vezeti: De Bleeckere (belga)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu