A brazil csapat felnégyelte Venezuelát

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 13. 00:15
Az ötszörös világbajnok brazil-labdarúgó-válogatottnak húsz perc elég volt ahhoz, hogy bebiztosítsa a győzelmet a legutóbbi Copa América rendezője, Venezuela otthonában a magyar idő szerint vasárnap késő este rendezett világbajnoki selejtező-mérkőzésen. Kaká, Robinho és Adriano szebbnél szebb találatokkal vették be a hazaiak kapuját, a második félidőben a Manchester City sztárja újra beköszönt. Ezzel egy időre biztosan nem kell állása miatt aggódnia Dunga szövetségi kapitánynak.


 

LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ MÉRKŐZÉS, DÉL-AMERIKAI ZÓNA

VENEZUELA-BRAZÍLIA 0-4 (0-3)

San Cristóbal, Pablo Nuevo Stadion, 45 ezer néző, vezette: Riviera.

VENEZUELA: Vega - Chacón, Boada, Rey, Rojas - Vielma, Vitalli (Lucena, 68.), Guerra (Moreno, 60.), Vargas (Seijas, 54.) - Arango, Maldonado. Szövetségi kapitány: César Farias.

BRAZÍLIA: Júlio Cesar - Maicón, Lúcio, Juan (Thiago Silva, 46.), Kleber - Josué (Mancini, 77.), Gilberto Silva, Elano - Kaká (Alex, 70.) - Robinho, Adriano. Szövetségi kapitány: Dunga.

Gólszerzők: Kaká (5.), Robino (9., 66.), Adriano (18.)

Sárga lap: Rojas (13.), ill. Adriano (44.)

 

A foci magasiskoláját láthatta a Pablo Nuevo közönsége a Venezuela-Brazília mérkőzés első húsz percében a Dunga-csapattól, amihez persze a hazaiak asszisztálása is kellett, akik tökéletes partnernek, azaz edzőpartnernek bizonyultak.

 

Kaká főszereplésével már az ötödik percben beindult a henger, a Milan aranylabdása a jobbösszekötő helyéről lopta a távolságot, majd a tizenhatos jobb csücskétől világklasszishoz méltó gólt ragasztott a vendéglátók kapujának bal felső sarkába. (0-1)

 

Ettől Robinho kapott kedvet, aki harminc (!) méterre a kaputól nézte ki a jobb felső sarkot, s gondolatát tett követte, irtózatos góllal alázta meg a bordómezeseket. (0-2)

 

Még húsz perc sem telte el a mérkőzésből, és Adriano újabb ráncokat varázsolt César Farias kapitány homlokára. Kaká labdája találta üresen a büntetőterületen belül Elanót, aki hanyagul felpörgette magának a játékszert, majd az Inter "Uralkodójával", Adrianóval lövetett gólt. (0-3)

 

Azért a venezuelaiak is küzdöttek becsülettel, apropó, Guerra ziccere és egy látványos Arango-Júlio Cesar párbaj foglalta keretbe az első félidei brazil gólfesztivált, de a félidőben több, mint megnyugtató háromgólos előnnyel pihenhettek az aranysárga mezesek.

 

A folytatásban nyíltabbá vált a meccs, de ebből is a brazilok jöttek ki jobban, Kleber labdájának a 66. percben szeme volt, Robinho pedig senkitől sem zavartatva guríthatott nyolc méterről a jobb alsó sarokba. (0-4)

 

A 2002-es világbajnok sima győzelmével tartja a lépést az ősi rivális Argentínával, de így is négy pont a hátránya az éllovas Paraguay-jal szemben.

VB-SELEJTEZŐK, DÉL-AMERIKAI ZÓNA, 9. FORDULÓ:
ECUADOR – CHILE 1-0 (0-0)
Estadio Olimpico Atahualpa, Quito. Vezette: M. Vázquez (uruguayi).
ECUADOR: Elizaga – Benitez, Caicedo (Hidalgo, 86.), Espinoza, Hurtado – Guerron, Valencia, De Jesus, Ambrosi (Bolanos, 46.) – Castillo (Urrutia, 43.), Ayovi. Vezetőedző: Sixto.
CHILE: Bravo – Cereceda, Fuentes, Carmona, A. Sanchez – Vidal, Suazo (Morales, 58.), M. Gonzalez, M. Fernandez (Contreras, 24.) – Medel, Jara. Vezetőedző: M. Bielsa.
Gólszerzők: Benitez (70.)
Sárga lapok: Hurtado (27.), Espinoza (36.), Benitez (72.), Elizaga (84.), ill. Jara (7.), Cereceda (13.), Sanchez (28.)
Piros lapok: Valencia (76.), ill. Castro (20.), Jara (84.)


A másik mérkőzésen meglepetésre alul maradt Chile válogatottja Ecuadorral szemben. A vb-t is megjárt hazaiak mindössze egyetlen góllal voltak jobbak a piros mezeseknél.

 

A meccs mégis inkább a brutalitásáról marad emlékezetes: Vázquez bíró összesen kilenc sárgát és három piros lapot osztott ki a találkozón. A chileiek ezzel a vereséggel leszakadtak az argentin-brazil-paraguayi trióról és negyedik helyüket Ecuador és Uruguay is megtámadhatja.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu