A „Bebé-szagú" MU-igazolás: Lindegaard

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 27. 21:16
JÁTÉKOSBEMUTATÓ. Akik értetlenkedve fogadták augusztusban Bébé érkezését a Manchester Unitedhez ismét foghatják a fejüket, hiszen a gyárvárosiak bejelentették Anders Lindegaard leigazolását. Nem csak a hétköznapi szurkolóknak nincs fogalmuk, ki ez a 26 esztendős fiú, de a tájékozottabbak sem sokat tudnak a dán kapusról. Nem csoda, a tavalyi szezonig a kispadot koptatta. Ismerkedjünk meg a Vörös Ördögök új szerzeményével! Szavazz!


 

Anders Lindegaard 1984. április 13-án született Odensében, gyerekkorától a helyi futballklub színeiben szerepelt, 2001 és 2003 között az ifjúsági csapat játékosaként, majd bekerült a felnőtt keretbe, ám finoman szólva is vontatottan indult útjára karrierje.

Bár további hat évet töltött el az egyesületnél, pályára lépni mindössze 11(!)-szer tudott, egyszerűen képtelen volt kiszorítani a keretből a lengyel Arkadiusz Onyszkót, aki ezidő alatt 177-szer szerepelt a csapat színeiben.

Eközben az U19-es és U20-as válogatottban is tiszteletét tette, de a cserepadon ücsörgést az Odense edzői stábja megunta, és 2008-ban a másodosztályú Koldingnak adták kölcsön, ahol 9-szer lépett pályára, majd 2009 tavaszán a norvég élvonalban szereplő Aalesundhoz került.

tv2sport.dk
Az Odensében 2003 és 2009 között mindössze 11-szer kapott lehetőséget Fotó: tv2sport.dk

A nagy lehetőség 2009 nyarán jött el számára, amikor az Odense kirúgta az exfeleségével erőszakoskodó Onyszkót. Ugyan bemutatkozott az Európa-liga selejtezőjében a Rabotnicki ellen júliusban 4-3-ra megnyert találkozón, de álmait szertefoszlatta az augusztusban helyére igazolt, korábban a Manchester Unitedben is megfordult Roy Carroll érkezése.

Nem maradt második kapusnak, távozott, mégpedig a tavaszi csapatához, az Aalesundhoz, ahol hamar hős lett: a Norvég Kupa november 9-ei döntőjében a büntetőpárbajban kivédve a Molde első tizenegyesét, csapatát a trófeához segítette. A nagyszerű szereplés után a 2010-es idényben végig ő védte az együttes hálóját, amely a bajnokság negyedik helyén zárt.


Lindegaard védésével nyeri meg a Norvég Kupát az Aalesund

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Mit gondolsz, mire viszi Lindegaard a Manchester Unitedben?
Melléfogott Ferguson, nem PL-szintű kapus 18.6%
 
Egy később érkező sztár tartalékja lesz. 52.8%
 
A mesteri Ferguson megtalálta az új Schmeichelt. 28.5%
 

Mérkőzésről mérkőzésre nagyszerű teljesítményt nyújtott, és mivel a világbajnokságra kijutó dánok első számú kapusa, Thomas Sörensen könyökével bajlódott, áprilisban behívták a nemzeti csapatba, egyben felmerült neve a Dél-Afrikába utazó keretben. Végül a Stoke portása meggyúgyult és védett a tornán, Lindegaard pedig otthonról volt kénytelen nézni a meccseket.

A dán lapok júliusban írtak a Manchester United érdeklődéséről, akkor arról szóltak a hírek, ha a Vörös Ördögök kifizetnek 4 millió eurót érte, akkor csapata elengedi Angliába. Miközben a Celtic, az Arsenal és a Milan neve is felmerült, a 26 éves hálóőr bemutatkozott a válogatottban az Izland ellen megnyert Eb-selejtezőn szeptember 7-én.

November elején a szaksajtó konkrét tárgyalásokról tudósított és biztosra vette szerződtetését, amelyet november 27-én a gyárvárosiak hivatalosan bejelentettek. Vételárát 4 millió euróra becsülik, a korosodó Van der Sar pótlására érkezett, mégpedig nem kis teherrel a vállán, hiszen honfitársa, Peter Schmeichel igazi legenda lett az Old Traffordon. Lindegaard már decemberben is új csapatával készül, kontraktusa január 1-jén lép életbe és 3,5 évre szól.

Lindegaard a Manchester Unitedről beszél, közben Cristiano Ronaldo lövéseit fogja

NYILATKOZATOK ANDERS LINDEGAARD LEIGAZOLÁSA UTÁN:
„Egy álmom vált valóra a Manchester Unitedhez igazolással – lelkendezett Anders Lingegaard. – A klubnak hatalmas neve van Dániában, óriási megtiszteltetés ide érkezni. Alig várom, hogy napjaink legnagyobb játékosaival edzzek és futballozzak együtt."

„Anders az egyik legtehetségesebb fiatal kapus a világon – jelentette ki Sir Alex Ferguson. – A Manchester Unitednél mindig a jövőbe tekintünk előre, és szerződtetésével egy posztjára tökéletesen megtermett, ígéretes játékossal gazdagodtunk. Különösen értékes, hogy együtt tud tréningezni velünk, mielőtt éles bevetésre kerülne sor, ez kulcsfontosságú időszak, egyfajta előszezon lesz számára.
„Tehetsége és mentális felkészültsége is megvan ahhoz, hogy helytálljon a Manchester Unitednél, amely tudja, kit vett meg – szögezte le ügynöke, Michael Stensgaard a TV2sport.dk-n. Nem egy gyors pofavizit után vásárolták meg, hanem többszöri megfigyelést követően. Tudja, hogy a futballban semmi sem garantált előre, meg kell küzdeni a sikerért. Saját magának kell bizonyítania, hogy elkötelezett és képes azt mutatni, amit eddig."
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu