60 meccses sorozatot törne meg a Roma!

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 7. 21:51
Alaposan tiszteli egymást a Sahtar Donyeck és a Roma keddi csörtéje előtt a labdarúgó Bajnokok Ligájában, csupa a másikat dicsérő nyilatkozat hangzott el a napokban. Köztük elhangzott egy félmondat az olaszok újdonsült edzőjétől, Vincenzo Montellától, amely elgondolkodtató: az ukránok hazai pályán 60 meccse veretlenek. Valóban, harmincegy hónapja kaptak ki utoljára a Sporting ellen a BL-ben, a bajnokságban 2008 áprilisában, az Odessza ellen kapituláltak utoljára. Márpedig a fővárosiaknak kedd este 20:45-től nem elég egyszerűen nyerni, hanem...


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
SAHTAR DONYECK-AS ROMA
Donyeck, Donbasz Arena, kedd, 20:45 - ÉLŐben a SportHíradón!
Várható kezdőcsapatok:
SAHTAR: Pjatov - Srna, Csihrinszij, Rakickij, Rat - D. Costa, Mhitarjan, Hubschmann, Willian - Jadson - L. Adriano.
ROMA: Doni - Juan, Mexes, Burdisso, Riise - Taddei, De Rossi, Perrotta - Borriello - Vucsinics, Totti.

Minden a Sahtar mellett szól a keddi mérkőzés előtt. Győzött idegenben, három gólt rúgott és olyannak kell történni, amely utolsó kilenc BL-meccsén csak egyszer, kikap. Ráadásul két góllal (na jó, ha négyet rúg a Roma, akkor az egygólos vereség is kiesését jelentené). És akkor még nem beszéltünk az olaszok vergődéséről, edzőváltásáról.

Ennek ellenére nem bízza el magát Mircea Lucescu vezetőedző, sőt nem győzte dicsérni a Farkasokat! „Az edzőváltás felborított mindent, Montella érkezésével belelkesült az ellenfél. Nem hiszem, hogy változik a Roma játéka, fejben volt szétesve. Egy másik csapat jön hozzánk, amely biztosan jól játszik majd. Garantált a telt ház."

Márpedig ez a 2012-es Eb-re épült vadonatúj Donbass Arénában több mint 51 ezer embert jelent. Nem csoda, ünnepre készül Ukrajna, először juthat helyi csapat a BL-ben a nyolc közé. A Sahtar ötször éppen a legjobb 16 között hasalt el, ennél jobb esélye aligha lesz! A csoportkörben egyébként háromból hármat nyert otthon, pedig az Arsenal is járt arrafelé...

Íme a távoli ukrán bányászváros új büszkesége  

Keleti szomszédunknál éppen a hétvégén ért véget a téli szünet, a listavezető Bányászok már csütörtökön letudták bajnokijukat: zsinórban 11. meccsüket nyerték, igaz, a Szevasztopol otthonában Luiz Adriano megmentő gólja kellett a 90. percben a három ponthoz (0-1). De legyen is ennyi elég a Sahtarból, nézzünk szét a Roma háza táján!

Sok víz lefolyt a Teverén, mióta utoljára 2007-ben Ukrajnában jártak a fővárosiak, és 4-1-re rendezték le a Dinamo Kijevet. A Serie A középmezőnyébe süllyedt csapat utolsó kilenc BL-meccsén mindig kapott gólt, összesen húszat, ráadásul ezekből ötöt el is bukott. Ennek és az első meccs hátránya ellenére a Farkasok nem adják olcsón a bőrüket.

„Tudjuk, hogyan kell játszanunk, és nyomás alá helyezzük majd a Sahtart! Nehéz lesz, de mindent megteszünk, nekimegyünk az ellenfélnek" – szögezte le Francesco Totti, aki 600. mérkőzésén szerepelhet egyesületében és az 50. találkozóján a BL-ben. A klublegenda egyékbént hozzátette, egyelőre nem foglalkozik a Lazio elleni hétvégi bajnoki rangadóval.

Vincenzo Montella
érthetően a pénteki utolsó pillanatokban kiharcolt Lecce elleni sikerből merít erőt: „Olyan lelkesen kell játszanunk, mint akkor az utolsó negyedórában.
Annak ellenére optimista vagyok, hogy a Sahtar 60 mérkőzés óta veretlen hazai pályán, muszáj lesz kihasználni a helyzeteinket!

A Romának legalább két góllal kell nyerni, vagy ha legalább négyet rúgnak, akkor az egygólos győzelem is továbbjutást érhet. Ezt két eltiltott, Cassetti és Menez nélkül kénytelen kiharcolni, Adriano január 19. óta nem lépett pályára, nem valószínű, hogy most tér vissza, nem úgy a felépült pénteki hős, David Pizzaro.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A 90. percben nyert Leccében a Roma
VIDEÓ! Kétarcú mérkőzésen, a Roma egy 90. percben szerzett Pizarro-tizenegyessel győzött 2-1-re Leccében a Serie A 28. fordulójának nyitótalálkozóján. Ellentétes félidők jellemezték az összecsapást, az elsőben inkább a látogató,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu