2016-tól 24 csapat vehet részt az Eb-n

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 25. 19:55
Szinte biztosra vehető, hogy 2016-tól huszonnégy nemzeti együttes vehet rész a labdarúgó Európa-bajnokságon, amelyről pénteken a végszavazást is megtartja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága Bordeaux-ban. A francia városban emellett az UEFA-kupa átszervezéséről is döntenek, amely az UEFA Európa Liga nevet viselheti az elkövetkezendő esztendőkben.


 

Az UEFA Bordeaux-ban ülésezik a héten, és több olyan témát is érintenek, amelyben döntés születhet a napokban. Pénteken kerül terítékre a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság, amelynek előkészületeivel nincsenek megelégedve az európai sportvezetők a hírek szerint, így nem kizárt, hogy nem a korábban kijelölt helyszíneken rendezik meg a kontinensviadalt.

A végrehajtó bizottság emellett dönthet a kontinensviadal mezőnyének bővítéséről, a jelenlegi tizenhat csapat helyett a jövőben huszonnégy együttes vehet részt a tornán. Franz Beckenbauer, a fejlesztési bizottság tagja úgy nyilatkozott, a lényegi kérdések a színfalak mögött már eldőltek, és nagy biztonsággal állíthatja, a végszavazáson már csak keveseket érhet meglepetés.

„Pénteken pont kerül az i-re, és miután a bizottság tagjai már mindenben megegyeztek a reformot illetően, nem tudom elképzelni, hogy megbukjon a tervezet” – nyilatkozta a német sportvezető.

Az UEFA-kupa átszervezésével is foglalkoznak a szövetség ülésén, és amint az több mértékadó korifeus nyilatkozatból kiderül, a jövőben UEFA Európa Liga néven futhat majd a sorozat, és kisebb változtatások sem zárhatók ki a második számú európai klubsorozat kiírásában.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu