Tizenötödjére bajnok a Lakers!

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 15. 08:24
Hét szűk esztendő ért véget magyar idő szerint hétfő éjjel Kobe Bryant számára. A Los Angeles Lakers ugyanis 99-86-ra győzött Orlandóban, ezzel pedig megszerezte története 15. bajnoki serlegét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). Bryant 30 pontot dobott és ő lett a finálé legértékesebb játékosa is egyben.


NBA NAGYDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS:
Orlando Magic-Los Angeles Lakers 86-99 (28-26, 18-30, 15-20, 25-23)
Legjobb dobók: Lewis 18 pont, Alston, Lee, Türkoglu 12-12-12, ill. Bryant 30, Odom 17, Ariza 15
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4-1 a Lakers javára.

Most végre összejött, ami az elmúlt hét szezonban nem sikerült. A Kobe Bryant vezette Los Angeles Lakers 2002-es sikerét követően 2009-ben is felülhet a világ legszuperebb kosárbajnokságának kikiáltott NBA trónszékébe.

Most végre összejött, ami tavaly a Boston ellen nem sikerült. A Kobe Bryant vezette Los Angeles Lakers ezúttal nem kikapott 4-2-re, hanem győzött 4-1-re, már ami az összesítést illeti.

A Lakers 2002 óta harmadjára találta magát a nagydöntőben, és a Detroit elleni 2004-es, valamint a már említett 2008-as bukták után egyértelműen megérdemelt sikert aratott.

Az amúgy 30 pontig jutó Kobe Bryant negyedik elsőségét, míg az edzőmágus Phil Jackson tizedik aranyát gyűjthette be. A színesbőrű kosaras az újabb gyűrű mellé a finálé legértékesebb játékosa (MVP) címet is besöpörhette, ami a 32,4 pontátlaggal kiegészülve teljesen jogosnak mondható.

„Végre összejött, Shaquille O'Neal nélkül is megnyertük a bajnokságot - lelkendezett a 30 éves Bryant, aki egyben válaszolt is az őt hosszú ideje érő kritikákra, miszerint ha nincs a nagy Shaq, akkor elsőség sincs. - El kellett fogadnom a csípkelődéseket, mert eddig ez tény volt. Most viszont örülhetünk, egyben pedig meg is könnyebbülhetek. Azt hiszem, a csapat megértette a célokat, és úgy működött egész évben, ahogy kellett. Tökéletesen. Borzasztó boldogok vagyunk.”

Bryant pontjai mellett 6 lepattanóval és 5 assziszttal, míg Lamar Odom 17 egységgel és 10 lepattanóval járult hozzá a serleghez, utóbbi mindhárom triplakísérletét gólra váltotta. Pau Gasol „csupán” 14-et dobott, de a 15 lepattanószerzés sokmindent elmond róla - meg az egész alakulatról, amely a szűk esztendők után megint megkoronáztatott...

Óriási fesztivál volt Los Angelesben  

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu