Megszorítani is nehéz lesz a Lakerst

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 26. 20:23
BEHARANGOZÓ. Október 26-án, magyar idő szerint szerda hajnalban ismét útjára indul a labda a világ első számú kosárlabda-bajnokságában, az NBA-ben! A nyári holtszezon történései alaposan átrendezték az erőviszonyokat, így a Miami pikáns bostoni szezonnyitója előtt a SportHirado.hu összefoglalja, mi várható az idei évadban. A Keleti főcsoport után most irány nyugat, ahol egyszerű a képlet a Los Angeles Lakers a toronymagas esélyes.


Miközben a címvédő tovább erősödött, a tavaszi nagy riválisok vagy gyengültek (Phoenix Suns, Utah Jazz), vagy örültek, hogy egyben tartották tavalyi keretüket (Dallas Mavericks, Denver Nuggets) a viharos átigazolási piacon. A főcsoport legértékesebb szabadügynökei (Amare Stoudemire, Carlos Boozer) keletre vándoroltak, amely azt jelentheti, hogy a bajnok mögött az alapszakasz második helyéért folyhat a csata, de a rájátszásba egy-két egyesületet leszámítva bárki odaérhet.

Sorozatban harmadik nagydöntője és második bajnoki címe után a Los Angeles Lakerst hidegen hagyta az utóbbi évek legmozgalmasabb nyara. Arról azért nem feledkeztek meg, hogy a problémás irányítóposzton Derek Fisher 36 éves lett, így megszerezték a Portlandtől Steve Blake-et, aki 2009-ben egy bajnokin például egy negyed alatt 17(!) asszisztot osztott ki. Hogy mennyire jó az együttes kerete? Itt egy példa: a center, Andrew Bynum problémás térde miatt decemberig harcképtelen, helyét Pau Gasol veszi át, a kispadról pedig a friss világbajnok, Lamar Odom ugrik be. Ha hozzávesszük, hogy Kobe Bryant térdműtétje után bevetésre kész, ahogy a védekezőkirály Ron Artest is, nehéz elhinni, hogy az alapszakaszt ne a Lakers nyerje, de egy esetleges nagydöntőben keletről már igencsak versenyképes konkurencia érkezhet.

Bryant felépült a szezonrajtra, hatodik gyűrűjére hajt  

Újabb év, újabb lehetőség szállt el a rájátszásban tavasszal a Dallas Mavericksnek. A nyáron sikerült megtartani Dirk Nowitzkit, de a 2006-os nagydöntős így is négy 32 év feletti alapemberrel kezdi az új szezont, amely hosszútávon nem sok jóval kecsegtet. Rövidtávon viszont biztató lehet, hogy a februárban a Washingtontól igazolt három játékosuk immár beépült a keretbe, amely az egyik legnagyobb tartalékokkal rendelkezik a ligában. Biztosra vehető, a texasiak versenyben lesznek a második helyért.

Amikor egy klub az átigazolási piacon megválik legnagyobb értékétől (Carlos Boozer), tehetségétől (Wesley Matthews) és egy ügyes triplagyárostól (Kyle Korver), az nem sok jóval kecsegtet számára a következő idényben. A Utah Jazznél viszont eltaláltak valamit, mert a helyükre érkező ifjú Al Jefferson, illetve a rutinos Raja Bell no és persze a helyben maradt klasszis irányító, Deron Williams segítségével az együttes története során először makulátlan előszezont produkált.

Sokmindent elárul az Oklahoma City Thunderben rejlő lehetőségekről az, hogy a tavalyi szezon meglepetéscsapatának legidősebb kezdőjátékosa 24 esztendős. Az előző szezon pontkirálya, Kevin Durant és a feltörekvő irányító, Russel Westbrook vezetésével a rendkívül atletikus ifjú titánok akár borsot törhetnek a Lakers orra alá is. Csak nehogy a sérülések közbe szóljanak...

Reuters
Westbrook (balra) és Durant világbajnok lett, most az NBA-ben tündökölnének Fotó: Reuters

Már közel sem ilyen jók a kilátások a tavalyi főcsoportdöntős Phoenix Sunsnál, amely könnyen lehet, hogy az év csalódását okozza. Amare Stoudemire távozása után igazi megbízható társ nélkül maradt Steve Nash, aki maga is 36 éves. Bár nem távozott senki, sőt Al Harrington személyében ponterős erőcsatár érkezett, a Denver Nuggets szezonját Carmelo Anthony sokak által várt közelgő távozása teheti tönkre.

Bár egy újabb évvel öregedett, soha sem szabad leírni a rutinos San Antonio Spurst, ha összerakja védekezését rájátszásesélyes lehet az előszezont veretlenül záró Memphis Grizzlies. Amennyiben nem sújtja a tavalyihoz hasonló sérüléshullám, igazi sötét lóként számolhatunk a Portland Trail Blazersszel, Jao Ming felépülésével pedig a Houston Rockets is versenyképesnek tűnik. Végül kíváncsian várjuk mire megy az NBA-ben a főcsoport két valódi szupertehetsége, Blake Griffin (Los Angeles Clippers) és DeMarcus Cousins (Sacramento Kings).

AZ 1. JÁTÉKNAP PROGRAMJA (MAGYAR IDŐ SZERINT):
Boston Celtics-Miami Heat 1:30 óra
Portland Trail Blazers-Phoenix Suns 4 óra
Los Angeles Lakers-Houston Rockets 4:30 óra

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mire lesz jó az NBA új „Real Madridja"?
Október 26-án, magyar idő szerint szerda hajnalban ismét útjára indul a labda a világ első számú kosárlabda-bajnokságában, az NBA-ben! A nyári holtszezon történései alaposan átrendezték az erőviszonyokat, így a leginkább a Real...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu