Lakers: tizenkét meccs, tizenegy siker

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 24. 07:31
Még csak tizenkét mérkőzést játszott idén a Los Angeles Lakers, ám máris elkönyvelhetjük őket a bajnoki címre is esélyes csapatok között. A Kobe Bryant vezette sárga-lilák a Sacramento Kings ellen már a tizenegyedik győzelmüket aratták az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján. A 118-108-as sikerből a csapat kirakatembere 24 ponttal vette ki a részét. A kaliforniaiak nagy riválisa, a címvédő Boston Celtics gárdája idegenben verte a Torontót, és ezzel idei tizenharmadik győzelmét érte el a szezonban, két veresége mellett.


Története legjobb idénykezdetével örvendezteti meg rajongóit idén az egyik legnépszerűbb amerikai kosárcsapat, a Los Angeles Lakers. A tizennégyszeres bajnok egymás után negyedszerre, összességében pedig tizenegyedik alkalommal győzött a bajnokságban. A Kobe Bryant vezette kaliforniaiak magasan vezetik a Nyugati konferenciát.

 

Eddig még csak egy vereség csúszott be Phil Jackson tanítványainak, négy körrek korábban a Detroit ellen zakóztak hazai pályán, ám sem előtte, sem utána más csapat nem tudta őket megállítani.

 

Ezúttal a Sacramento Kings tette őket próbára, és valóban igazi ellenfelére talált a hazai csapat. A folyamatos, szoros küzdelemből végül ha csak minimálisan is, de a Lakers jött ki jobban, mindössze az utolsó negyedben maradtak alul a vendégekkel szemben.

 

A Los Angeles kezdőötöséből már a harmadik tíz percre mindenki több, mint tíz ponttal állt, majd hozzájuk csatlakozott még három kosaras. A meccs legjobbja ki más, mint Bryant lett a maga 24 pontjával, illetve ugyanennyit szórt a Kingsből John Salmons is.

 

A Lakers nagy riválisa, a címvédő Boston Celtics szintén egy pontgazdag összecsapáson diadalmaskodott a Toronto Raptors otthonában, sorozatban ötödször. A zöldektől Ray Allen emelkedett ki, aki 21 pontot dobott, míg mellette Kevin Garnett, Tony Allen és Rajon Rondo is 15 pontnál állt meg. A vendégektől Chris Bosh nagyon igyekezett ugyan, ám 24 egysége nem volt elég a győzelemhez.

 

A játéknap további meccsein a ’90-es évek sztárcsapata, a Chicago Bulls továbbra sem találta meg azt az ösvényt, amellyel visszatalálhatna a sikerek útjára. A Bikák most a Denver Nuggetstől szenvedtek 114-101-es vereséget. A Minnesota viszont megkezdte a felzárkózást, negyedik győzelmét aratta idén az addig remeklő Detroit ellen. A hazaiaknál Allen Iverson csak kilenc pontot szórt, és nem úgy tűnt, hogy hasznára lehet új csapatának.

 

NBA, ALAPSZAKASZ:
Toronto Raptors - Boston Celtics 103-118
Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 89-81
Detroit Pistons – Minnesota Timberwolves 80-106
Denver Nuggets – Chicago Bulls 114-101
Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 118-108

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu