Elődöntős a Liberty és a Silver Stars

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 23. 07:56
A New York Liberty idegenben, a San Antonio Silvers Stars hazai pályán nyert az amerikai női kosárlabda-bajnokság rájátszásában a negyeddöntő harmadik mérkőzésén, így mindkét győztes csapat bejutott az elődöntőbe, amely egyben a főcsoport fináléját is jelenti. A két továbbjutó gárda nem azonos ágon szerepel.


A sacramentóiaké volt az első negyed, de mivel támadójátékuk a folytatásban jóval eredménytelenebbnek bizonyult, a kissé lassan ébredő hazaiak a nagyszünetre átvették a vezetést. A Monarchs azonban nagyot küzdött és a negyedik negyed végére kiegyenlített – az utolsó másfél percet 7-0-ra nyerték, Nicole Powell egymaga öt pontot szerzett – jöhetett a hosszabbítás. A túlórában 73-73 után hat sikeres büntetővel megléptek a vendéglátók – Sophia Young egymás után négyet süllyesztett el –, az előnnyel pedig jól sáfárkodva megnyerték a találkozót.

 

 

A találkozót mindössze három cserével végigjátszó Silver Stars és a mezőny legjobba Young volt a maga 27 pontjával, a vendégek közül Powell vette fel vele a küzdelmet, aki 21 pontot szerzett, csupán 1/6-os tripla kísérlete ront az összképen. Az egy évvel ezelőtt az elődöntőben ragadó San Antonio – amely a negyeddöntőben akkor is 2-1-gyel búcsúztatta a Sacrementót – a két találkozót követően 1-1-re álló Los Angeles Sparks - Seattle Storm párharc győztesével játszik majd az elődöntőben, vagyis a Nyugati főcsoport döntőjében.

 

 

A Sun nem tudott élni a hazai pálya előnyével és egy végig kiegyenlített mérkőzésen négypontos vereséget szenvedett a New York Libertytől. Ahogy az egész találkozó, úgy a hajrá is szorosan alakult: az utolsó percre érkezve mindössze egy pont volt a vendégek előnye.

 

Amíg azonban a Connecticut játékosai sorra hibázták el a lehetőségeket, addig a 15 pontig jutó Essence Carson mezőnykosara és Erlana Larkins egy büntetője azt jelentette, hogy meglépett a Liberty, a vendéglátók két másodperccel a vége előtt szépítettek, de az már kevésnek bizonyult.

 

A két csapat egy évvel ezelőtt is bejutott a negyeddöntőbe, de továbblépnie már egyiküknek sem sikerült. Idén, mivel egy párba kerültek, valamelyiküknek eleve adott volt a lehetőség. A Liberty az elődöntőben, a Keleti főcsoport fináléjában a jelenleg még döntésre váró, 1-1-re álló Detroit Shock - Indiana Fever továbbjutójával találkozik.

WNBA, RÁJÁTSZÁS:
NEGYEDDÖNTŐK (FŐCSOPORT ELŐDÖNTŐK), 3. MÉRKŐZÉS:
  • Connecticut Sun - New York Liberty 62-66
  • Továbbjutott a New York Liberty 2-1-gyel
  • San Antonio Silver Stars - Sacramento Monarchs 86-81 h.u.
  • Továbbjutott a San Antonio Silver Stars 2-1-gyel

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu